Torresova bolna ispovijest o posjeti Bosni: "Djevojčica bez roditelja, plišani medo u rukama..."

Pokazao da je veliki čovjek

Torresova bolna ispovijest o posjeti Bosni: "Djevojčica bez roditelja, plišani medo u rukama..."

A. Čaušević

Fernando Torres je jedan od najboljih napadača svoje generacije uz nezaboravne partije u dresovima Atletica Madrida i Liverpoola. 

Jedan dio karijere Torres je proveo u Cheleseaju. U januaru 2011. godine na Stamford Bridge je stigao za tada nevjerovatnih 58 miliona eura.

Među Plavcima se nije proslavio, dok je i avantura u Milanu bila za zaborav. Nema sumnje da je svoj najbolji fudbal igrao na Anfield Roadu te u dresu svojih Jorgandžija.

Od fudbala se oprostio 2019. godine. Tokom bogate karijere osvajao je Svjetsko i Evropsko prvenstvo, Ligu prvaka, Europa ligu te razne domaće trofeje.

Dugo godina je nosio dres Crvene furije s kojom je svojevremeno gostovao i u Bosni i Hercegovini. Jedan dolazak u Zenicu će pamtiti do kraja života.

Kaa je potpisao za Chelsea gostovao je za klupsku televiziju. Jedno od pitanja se odnosilo za najčudniji autogram koji je do tada potpisao.

Oglasi

Tada je El Nino otvorio dušu. Počela je tužna priča i osmjesi su nestali. Prisjetio se čuveni napadač jedne djevojčice koja je prodvala igračke.

"Jedna mala djevojčica koja nije imala roditelje pokušavala je da pomogne u skupljanju novca, živjela je u sirotištu..."

"Ona je imala samo jednu igračku, jednog plićanog medu i pokazala mi je da se potpišem na medu. To je bio šok za mene", ispričao je Torres svojevremeno.

Španac je dodao da je nakon toga pomogao organizaciji tako što je poslao poklone te da je pomagao i u narednim godinama.

Uljez u razredu

Torresa se zahvaljujući ogromnim uspjesima opravdano smatra najboljim igračem u historiji Atletico Madrida.

Dok je bio dječak svi u razredu su navijali za Real, samo je on bio za Atletico. Taj "uljez" je u međuvremenu postao najveći i najuspješniji od svih njih.

"Kad sam bio mali, u mom razredu su bila 24 učenika. Njih 23 je navijalo za Real. Samo jedan nije. Ja sam navijao za Atleti...", kazao je El Nino svojevremeno.

Sa 17 godina i 68 dana postao je najmlađi debitant u historiji Atletica, a 2003. godine je bio i kapiten ekipe.

Torres se od fudbala oprostio prije tri godine. Otkako je u penziji ovaj 37-godišnjak se posvetio teretani i značajno je promijenio svoj izgled, više nije ni nalik mršavcu kakav je bio tokom igračke karijere. U međuvremenu je postao i trener u omladinskim selekcijama Jorgandžija.

Top Komentari

Hordas_00
Bio igracina a sto je najbitnije i veliki je covijek
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi