Nekad golgeter, a sada bokser: Torres se oprobao u rukavicama

U odličnoj je formi

Nekad golgeter, a sada bokser: Torres se oprobao u rukavicama

A. Čaušević

Fernando Torres je pokazao da se nalazi u odličnoj formi nakon što se oprostio od profesionalnog fudbala prije dvije godine.


Sport je ostao dio Torresovog života, dokaz za to je i spektakularna promjena njegovog fizičkog izgleda nakon što je počeo redovno da ide u teretanu i bavi se boksom.

Torres je promijenio način ishrane, maksimalno se posvetio treniranju u teretani, ali i boksu. Najviše vremena provodi sa Sergijom Maravilla Martinezom te Omarom Montesom.

Legendarni španac se oprobao u rukavacima na jednom od treninga, ali nije poznato kako je njegova borba završila. Međutim ne isključuje se mogućnost da ga uskoro vidimo i u ringu.

Torres je "sparingovao" sa Omarom Monteseom, danas uspješnim pjevačem, a nekadašnjim borcem koji imao preko 100 borbi u karijeri, ali na nagovor svoje bake prestao je s boksom.

"Moja baka mije rekla da je dosta patila svaki put kad bi dolazila da me gleda i tražila je od mene da to promijenim. Rekla mi je da sam dobar u pjevanju i poslušao sam je", kazao je Montes.

Oglasi

Sada uspješni pjevač sprainguje s legendarnim Torresom u teretani koju vodi upravo bivši kapiten Atletica. Možda ih u bliskoj budućnosti vidimo i u ringu tokom egizibiocione borbe.

Jedini Jorgandžija u razredu

Inače, dok je bio dječak svi u razredu su navijali za Real, samo je Torres bio za Atletico. Taj "uljez" je u međuvremenu postao najveći i najuspješniji od svih njih.

"Kad sam bio mali, u mom razredu su bila 24 učenika. Njih 23 je navijalo za Real. Samo jedan nije. Ja sam navijao za Atleti...", kazao je El Nino svojevremeno.

Sa 17 godina i 68 dana postao je najmlađi debitant u historiji Atletica, a 2003. godine je bio i kapiten ekipe.

Igrao je u međuvremenu za same velikane poput Chelseja, Liverpoola i Milan. Jedini je u historiji koji je tokom sezone zabio u sedam različitih takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi