FK Sarajevo paketićima obradovao djecu Zavoda Pazarić

FK Sarajevo paketićima obradovao djecu Zavoda Pazarić

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo novogodišnjim paketićima obradovao djecu Zavoda Pazarić

Kraj svake godine je tradicionalno rezervisan za novogodišnje poklone, kojima se najviše obraduju djeca. Svjesni činjenice da svi nemaju priliku da predstojeće praznike dočekaju u novogodišnjem slavlju, da zbog socijalnih ili zdravstvenih prilika ne mogu sebi ili svojim najbližima priuštiti poklon, uposlenici Fudbalskog kluba Sarajevo pokrenuli su internu akciju u našem klubu, a čitav kolektiv Bordo kluba odlučio je da će na kraju kalendarske godine obradovati stićenike Zavoda Pazarić.

Zavod Pazarić u sklopu svog rada socijalno i zdrastveno zrbinjava, obrazuje i osposobljava za život i rad djecu i omladinu do 25. godina starosti sa invaliditeom, smetnjama u psihičkom razvoju, umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama.

U jutarnjim satima današnjeg dana, naši uposlenici su pripremili potrebne paketiće, a kako bi iznenađenje za stićenike Zavoda Pazarić bilo potpuno, prvotimci FK Sarajevo, Adi Adilović i Samir Radovac, zajedno sa igračicama SFK 2000 Sarajevo i polaznicima Akademije FK Sarajevo, uputili su se ka Zavodu i sa sobom ponijeli novogodišnje paketiće.

Kolektiv ove ustanove dočekao je naše predstavnike na jedan sjajan način, te su im u znak zahvalnosti pripremili novogodišnju priredbu, a pjevajući poznatu pjesmu Kemala Montena “Sarajevo ljubavi moja”, poželjeli su našim igračima mnogo sreće u proljetnom dijelu prvenstva.

“Zahvaljujem se Fudbalskom klubu Sarajevo na dolasku i prigodnim poklonima za djecu iz Zavoda Pazarić i nadam se da će biti još ovakvih prilika za naše susrete.”, kazao je Jasmin Ćerimagić, direktor Zavoda Pazarić za zvaničnu klupsku web stranicu.

Fudbalski klub Sarajevo, kao društveno odgovoran klub, rado će ugostiti stićenike Zavoda “Pazarić” na predstojećim utakmicama našeg kluba na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” u 2017. godini.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije