Vodi se istraga zbog moguće prevare: Totti i Blasi bi mogli u zatvor!

Težak period u životu

Vodi se istraga zbog moguće prevare: Totti i Blasi bi mogli u zatvor!

E. Ganibegović

Za legendarnog italijanskog fudbalera Francesca Tottija u toku je najteži period života. Osim što ga je supruga prevarila i nalazi se u brakorazvodnoj parnici, sada im oboma prijeti i zatvorska kazna zbog navodne prevare.

Tužioci za borbu protiv prevara u Italiji sumnjiče Francesca Tottija i njegovu suprugu Ilary Blasi (41 godinu) da su bili umiješani u nezakonite bankarske transakcije, koje bi imale za cilj pranje novca.

Francesco Totti i Ilary Blasi su u brakorazvodnoj parnici, nakon 17 godina braka, a sada imaju novi problem koji moraju rješavati zajedničkim snagama. 

Bivši italijanski reprezentativac našao se pod lupom agenata za suzbijanje pranja novca, jer su analizirane operacije s njegovih računa od juna 2020. godine, prenosi football-italia.net.

Francesco Totti i Ilary Blasi navodno su obavljali sumnjive bankarske transakcije sa online kladionicama i kockarnicama.

Jedna od ciljanih transakcija datira iz augusta 2022. Totti bi dao pozajmicu od 80.000 eura bliskom prijatelju. Navedena suma bi potom završila na zajedničkom računu prijateljeve supruge i ćerke, nakon čega bi išla na zajednički račun supružnika, a na kraju je završila na ličnom računu prijatelja bivšeg fudbalera.

Oglasi

U junu 2020. godine izvršene su sumnjive transakcije s kockarnicama u Monte-Carlu, Londonu i Las Vegasu sa dva Tottijeva bankovna računa.

"Postoje jake sumnje o pravoj destinaciji novca poslanog raznim međunarodnim kockarnicama", naveli su istražitelji u izvještaju koji citira italijanska štampa.

Jedan od istraženih naloga bio je u vlasništvu Tottija zajedno sa Ilary Blasi, a drugi zajedno s prijateljem bivšeg kapitena Rome.

Istraženi transferi novca ukupno iznose 160.000 eura. Predstavnik Francesca Tottija izjavio je da su te sume otišle u kazina u Monte Karlu, gde je fudbaler bio kao "entuzijasta kockanja".

Jasno je da bi Totti i Blasi mogli eventualno završiti i iza rešetaka ako se ove optužbe potvrde i sumnje ispostave kao tačne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi