Posjetio Kabu i obavio umru: Fudbaler Milana prešao na islam

Pojavili se snimci

Posjetio Kabu i obavio umru: Fudbaler Milana prešao na islam

Admin Čaušević

Ukoliko je vjerovati snimcima nastalim u prvim danima 2022. godine jedan od fudbalera Milana je prešao na islam.

Nije česta pojava da fudbaleri tokom karijere promijene vjeroispovijest. Među najpoznatijim je svakako Franck Ribery koji je promijenio vjeru nakon što je upoznao sadašnju suprugu Wahibu Belhami koja je alžirskog porijekla.

Na islam je prešao i Franck Kessie, odlični veznjak Milana. Barem se to da naslutiti po snimcima i fotografijama koji su nastali nedavno.

Naime, Kessija za nekoliko dana očekuje početak Afričkog kupa Nacija, a on je pauzu do turnira iskoristio da posjeti Mekku te obavi umru.

Umra prema islamskom vjerovanju predstavlja posjetu Kabi (svetoj kući muslimana) i obavljanje određenih radnji.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Semprista/status/1478432048536858635[/twitter]

Kessie je Kabu obišao sa nekoliko saigrača iz reprezentacije Obale Slonovače što se može vidjeti i na snimcima.

Ovaj 25-godišnjak već nekoliko sezona igra vrlo dobro u dresu Milana. Ugovor mu ističe na kraju sezone i za sada nema dogovora oko produženja saradnje.

Radi se o odličnom veznjaku koji ima i veliko povjerenje Zlatana Ibrahimovića, toliko da mu je Šveđanin bh. korijena prepustio izvođenje penala.

Inače, Kessie je poznat po tome da svoje golove proslavlja vojničkim pozdravom u čast svog oca koji je bio vojnik, ali je prerano preminuo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Masallah, na hajr aBd
10 1
19211921
Pa mozda je vec musliman bio a ne presao. U obali slonovace zivi 30 od sto muslimana i cesto ne nose tradicionalna arapska imena nego i zapadno-evropska
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi