Obračun o kojem se i danas priča: Ovaj momak se brutalno potukao sa Zlatanom i slomio mu je rebro
Foto - Instagram

Američka zvijer vs. Zlatan

Obračun o kojem se i danas priča: Ovaj momak se brutalno potukao sa Zlatanom i slomio mu je rebro

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović poznat je kao čovjek koji ima poprilično nezgodan temperament.

Ibra je navikao da bude glavni u svlačionici na terenu, a rijetko ko se usuđivao da mu se suprotstavi.

Međutim, 2010. po dolasku u Milan Zlatan je naišao na sebi ravnog, a to je bio američki defanzivac Oguchi Onyewu. Sa njim je Ibra imao fizički obračun koji je trajao 25 minuta.

"Bio je veliki kao kuća, a saigraču sam rekao da će se nešto ozbiljno dogoditi. Onyewu je izgledao kao bokser teškaš, imao je gotovo 196 centimetara i imao je preko 100 kilograma. Nije me mogao podnijeti", napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji od prije nekoliko godina i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CEpMKBuHnzY/[/instagram]

"Optužio me je za 'trash talking', ali to nije bila istina. To sam mu i rekao, ali on je nastavio. Pokazao mi je prstom da šutim, potom je ponovio. Pocrvenio sam. Nisam ništa rekao, ni riječ. Taj kučkin sin je morao saznati kako ja pričam. Dobio je loptu, a ja sam pojurio prema njemu i sa obje noge sam startoao na njega. Uspio je izbjeći i prvo što sam pomislio bilo je: Sranje, promašio sam. Ustao sam i otišao od njega, a zatim sam osjetio udarac u rame. Oguchi Onyewu, to ti nije dobra ideja."

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/PceAOliPQ3/[/instagram]

Opisao je potom Zlatan kako je izgledao njihov obračun.

"Udario sam ga glavom i zatim smo skočili jedan na drugog. Htjeli smo se rastrgati. Bilo je to brutalno. Hrvali smo se, udarali. Bili smo bijesni i izgledalo je kao da je to borba na život i smrt."

U borbi je Ibrahimoviću stradalo rebro.

"Na kraju se dogodila najčudnija stvar. Onyewu se počeo moliti Bogu sa suzama u očima i prekrstio se. Smatrao sam to provokacijom i još sam se više razvijesnio. Zaustavili su me saigrači i vjerovatno su napravili dobru stvar. Moglo je sve ispasti još gore. Dok smo se osjećao sam bolove u prsima, provjerili smo i rebro mi je bilo slomljeno."

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/b7A64uCPeF/[/instagram]

Onyewu je o Zlatanovoj ispovijesti rekao:

"Neke stvari su istinite, ali neke i nisu. Imali smo raspravu, prešlo je u fizički obračun. Morali su nas rastavljati saigrači", rekao je Onyewu i dodao je:

"Rekao je nešto što nije trebao, ja sam rekao nešto što nisam trebao. Nisam trebao tako postupiti. Na kraju dana smo se pomirili, izvinili smo se jedan drugom, priznali smo greške i to je to", rekao je ovaj bivši fudbaler.

[instagram]https://www.instagram.com/p/0gJaILiPRA/[/instagram]

Oguchi Onyewu je imao dugu evropsku karijeru. Najduže se zadržao u Standardu iz Liježa (2004.-2009.), a pored Milana nastupao je još za Metz, Newcastle, Twente, Sporting, Malagu, QPR, Sheffield Wedensday, Charlton i Philadelphia Union.

Američki fudbaler je karijeru okončao 2017. godine, a iste godine je otvorio sportsku dvoranu u gradu Richmondu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi