Može i u trećoj dobi: Zvuči nerealno sa koliko godina je Beckenbauer dobio svoje posljednje dijete

Legendarni fudbaler preminuo

Može i u trećoj dobi: Zvuči nerealno sa koliko godina je Beckenbauer dobio svoje posljednje dijete

Admin Čaušević

Otišao je posljednji njemački car. Čuveni Franz Beckenbauer je preminuo u 79. godini nakon što je imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Legendarni fudbaler se smatra jednim od najvećih u historiji i njegova smrt je uzdrmala svijet fudbala. 

Beckenbauer je većinu karijere proveo igrajući za Bayern, bio je prototip danas "izumrle pozicij" libera, osoba koja je imala nevjerovatnu karizmu i autoritet kako kao igrač, tako i kao trener.

S Bayernom i Njemačkom je dominirao Evropom i svijetom, dok je i kao selektor popularnog Elfa stigao do zlata na Mundijalu 1990. godine u Italiji.

Međutim, svjetski poznati Kaizer je imao itekako buran ljubavni život van terena. Žene su bile slabe na njega, a on njih. Ipak, ni jedna ga ne pamti po lošem.

Čuveni Kaiser iz igračkih dana

"Žene koje su bile s njim i koje poznajem govore samo dobro o njemu. Čak i ako su bile ostavljene ili je to bila samo kratka afera."

"Zvali su ga fudbalski gospodin, onakav kakav je bio na terenu takva mu je i priroda u stvarnom životu", prije nekoliko godina je ispričala poznata njemačka novinarka Patricia Riekel.

Oglasi

Slavni njemački as se u životu ženio tri puta, a zanimljivo da je prvo od petero djece dobio još kad je imao 18 godine.

Za Brigitte Beckenbauer je bio oženjen do 1990. godine. S njom je dobio sinove Tomasa Michaela i Stephana koji je preminuo 2015. godine.

Paralelno dok je bio oženjen sa Brigitte imao je i aferu sa fotografkinjom Diane Sandmann i to čak 11 godina, tačnije od 1977. do 1988. godine.

Beckenbauer u društvu svoje kćerke Francesce

Dvoje djece je dobio u 21. stoljeću i to sa suprugom Heidrun Burmester. Oni su se vjenčali 2006. godine nakon dugo godina veze.

Sin Maximilian je rošen 2000. godine, a njegovo najmlađe dijete i jedina kćerka Francesca se rodila 2002. i to kada je čuveni Kaiser imao 57 godina.

Posljednjih godina Beckenbauer je imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Doživio je infarkt te izgubio vid na jednog oko. Njegovu smrt danas je potvrdila i porodica.

Top Komentari

Ham0
Napravili vrijedni gastarbajteri
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije