Doktori se bore za život čovjeku koji je nosio dres slavnog Reala i igrao na tri Mundijala

Prošao kroz crveno

Doktori se bore za život čovjeku koji je nosio dres slavnog Reala i igrao na tri Mundijala

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Real Madrida Freddy Rincon imao je tešku saobraćajnu nesreću.

Kolumbijski mediji potvrdili su da je bivši član Reala u kritičnom stanju nakon nesreće, te da mu se ljekari bore za život.

Dugogodišnji reprezentativac Kolumbije je stradao u blizini njegove kuće u Kolumbiji nakon sudara s autobusom.

Uz dopuštenje porodice, vijest je potvrdio i doktor Laureano Quintero , koji je potvrdio da je 55-godišnji Rincon zadobio teške povrede i da se trenutno nalazi na jedinici intenzivne njege.

Kolumbijski list El Tiempo prenosi da je Rincon prošao kroz crveno svjetlo i velikom brzinom zabio se u autobus koji je prolazio, a na internetu se pojavila i snimka trenutka nesreće. U sudaru su povrijeđene četiri osobe, no svi osim Rincona su izvan životne opasnosti.

Nekada se smatrao velikom zvijezdom kolumbijskog nogometa, a 1995. godine senzacionalno je prešao u slavni Real Madrid. U Španiji nije uspio, a dobar dojam, zapravo najbolji igrački ostavio je u brazilskom Corinthiansu.

Rincon je nastupio na tri svjetska prvenstva, a za Kolumbiju je skupio ukupno 84 nastupa i postigao 17 golova .

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Trazio gujci cepa, nigde nikog i....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi