Benzema objavio fotografiju pred iftar, pa objasnio zbunjenim fanovima: Ramazan je dio mog života

Nisu znali da je toliko posvećen vjeri

Benzema objavio fotografiju pred iftar, pa objasnio zbunjenim fanovima: Ramazan je dio mog života

Endin Čaušević

Karim Benzema je jedan od fudbalera koji posti mjesec ramazan bez obzira da li je sezona u toku ili ne.

Mnogi fudbaleri koji su muslimani poste cijeli mjesec ramazan bez obzira na obaveze koje imaju prema klubu, te maksimalno profesionalno odrađuju svoj posao na terenu i u svetom mjesecu za muslimane.

Sportisti koji poste mjesec ramazan poručuju da im to ne pravi probleme na treninzima i utakmicama, te su otkrili da je sve stvar navike i discipline koja se mora poštovati.

Jedan od fudbalera koji posti mjesec ramazan je i Karim Benzema koji je prema mnogima trenutno vjerovatno najbolji fudbaler na svijetu.

Benzema igra nevjerovatnu sezonu u dresu Real Madrida i već nekoliko sezona je glavni igrač ovog tima. I pored toga što je jedan od najpopularnijih fudbalera na svijetu ne dozvoljava da se toliko zna o njegovom privatnom životu.

Mnogi njegovi fanovi nisu znali da je Benzema toliko posvećen vjeri, te da posti mjesec ramazan.

Oglasi

𝐀𝐥𝐥𝐮 on Twitter: "@Benzema Ramadan Karim 😉 https://t.co/q3KoSTxGVN" /  Twitter

On je objavio na Instagramu nekoliko fotografija pred iftar, a zatim je u intervjuu za američki časopis Esquire objasnio da post nema utjecaja na njegove igre i da je ramazan jednostavno dio njegovog života.

"To nema utjecaja na moje igre. Ramazan je dio mog života i post je obavezan u mojoj vjeri. Za mene je to jako važno i osjećam se dobro kada postim", objasnio je napadač kraljevskog kluba.

Team Benzema on Twitter: "Karim Benzema in Makka. #Ramadan  https://t.co/04K1hQ2tzY" / Twitter

Iako ima već 34 godine Benzema i ove sezone igra na nevjerovatnom nivou. Na 35 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone zabio je čak 34 gola i dodao još 13 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
sta terapija ,nisi ni razumio sta covjek hoce rec,i ja sam protiv sta su uradili BH,****mu haljina mater i koje donese u Bosnu.
1 8
Goran86
@Klicko je zbunjen
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi