"Fudbal mi se ogadio, osjećao sam kao da umirem svaki put kada izađem na teren"

Osvaldo nije odustao od "slobode"

"Fudbal mi se ogadio, osjećao sam kao da umirem svaki put kada izađem na teren"

E. Čaušević

Nekadašnji italijanski reprezentativac Daniel Osvaldo prije nekoliko godina iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da završi karijeru i posveti se nekim drugim stvarima.

Osvaldo je nakon što je okačio kopačke o klin pokušao da se probije u muzici, ali nije uspio u tome. Iako je bilo priča da bi se mogao vratiti na fudbalski teren ove godine sada je jasno da od toga neće biti ništa. Nekadašnji napadač Rome, Juventusa i Intera poručio je da mu je fudbal postao kao noćna mora, te je odlučio ispričati svoju stranu priče.

"Svijet fudbala jednostavno više nije bio za mene. Evo, Cristiano Ronaldo voli uraditi 150 sklekova kada dođe kući nakon treninga ili utakmice, a ja spremam roštilj. Fudbal mi je dao priliku da pomognem svojoj porodici i zaradim mnogo novca koji ne bih uspio da sam radio nešto drugo. Dao mi je priliku da putujem i upoznam dosta ljudi. Promijenio mi je život, ali mi je uzeo slobodu, a od slobode nisam mogao odustati. Volim fudbal nevjerovatno i tako će uvijek biti", rekao je Osvaldo, te dodao:

"Znao sam pušiti cigareta prije treninga čak i u reprezentaciji Italiije, a i treneri su me mogli slobodno pitati za 'vatru'. U Boci Junior su me otjerali jer su se iznenadili da pušim. To mi škodi i neki dan sam igrao fudbal i osjećao sam se kao da umirem. Sada me boli svaki dio tijela".

Osvaldo se također dotakao i jednog od najboljih igrača svijeta Lionela Messija, ali je poručio da nikada ne bi volio da ima život kao fudbaler Barcelone.

"Ne bih želio biti kao Messi. Volio bih da igram kao on, ali nikada ne bih prihvatio njegov način života. To je kao da živi u zlatnom zatvoru. Mogu ga zamisliti da kupi najveći TV na svijetu, a nikada ga ne iskoristi. Ili ima Ferrari, a živi od stadiona 15 minuta. To nije moj način života", kazao je bivši italijanski reprezentativac.

Top Komentari

Benjamingst
Igras do 31 godine I the end onda uzivas sto imas. Boli Ronalda on ima milione za koju godinu ima da uziva kao I Messi.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti