Fudbaler Stokea drakonski kažnjen zbog provoda sa Sarajkom

Prekršio je klupsku disciplinu

Fudbaler Stokea drakonski kažnjen zbog provoda sa Sarajkom

Noćni provod sa suprugom Nerminom Mekić, inače rođenom Sarajkom, koštao je debelo fudbalera Stoke Cityja Erika Pietersa.

Ovaj bivši reprezentativac Holandije je uoči utakmice protiv Evertona sa suprugom uživao u noćnom provodu u Manchesteru, a iako pritom nije konzumirao alkohol, u klubu su odlučili da ga suspenzuju i uz to novčano kazne.

Pravilnik Stoke Cityja nalaže da igrač 48 sati prije utakmice ne smije posjećivati noćne klubove i slična mjesta, a s obzirom da je Pieters to prekršio, tamošnji Daily Mail je došao do informacije da je kažnjen sa svotom od 70.000 funti.

"Erik je vrlo iskusan igrač, razočarani smo zbog njegovog izlaska pred tako važnu utakmicu. Očekujemo profesionalnost od svih naših igrača", izjavio je predsjednik engleskog premierligaša Petar Coates.

Pieters je inače sa lijepom Sarajkom u braku već dvije godine, a upoznali su se u Holandiji, gdje je Nermina sa porodicom došla kada je imala svega šest godina. Inače je manekenka, model, te profesionalna jahačica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti