Najpoznatiji alkoholičar među fudbalerima izdominira i ode: "Ma samo me malo boli jetra"
Karijera Gabriela Tamasa obilježena je brojnim incidentima.

Legendarni Rumun

Najpoznatiji alkoholičar među fudbalerima izdominira i ode: "Ma samo me malo boli jetra"

Eldar Ganibegović

Krajem 2023. godine se iz fudbala kao igrač povukao Rumun Gabriel Tamas. On važi za vjerovatno najpoznatijeg alkoholičara u svijetu fudbala, te se za njegovo ime vežu brojne kontroverze.

Iako bi logično bilo da sportisti vode što je više moguće zdrav život, to kod mnogih nije tako. Mnogi su itekako poročni, a naročito se to odnosi na pušenje i na konzumiranje alkohola.

Jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji alkoholičar u svijetu fudbala u posljednjih dvadesetak godina je bivši rumunski fudbaler, Gabriel Tamas. 

Za njegovo ime vežu se mnoge kontroverze. Igrao je kroz karijeru u Rumuniji, Turskoj, Rusiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj i Izraelu, kao i na internacionalnoj sceni za reprezentaciju Rumunije.

Kao što možete pročitati u članku iznad, dok je bio član engleskog WBA pijan je obio vrata jedne zgrade nogama. To je samo jedan od incidenata koje je napravio kroz karijeru.

Oglasi

Gabriel Tamas: "Samo me malo boli jetra..."

Florin Manea je bio njegov agent. Ispričao je još jedan detalj iz vremena u WBA. Bilo je to u ljeto 2013. godine u vrijeme dok je trener bio Roberto Di Matteo.

"Gabija sam poznavao toliko dobro da ne bi bio iznenađen bilo čime. To je to, moj je igrač i moram ga braniti do kraja. Šta god da je uradio, na terenu nije razočarao.

Sjećam se da sam bio na plaži. Tada se Gabi vratio u kamp, a nazvao me je Roberto Di Matteo i rekao mi: "Hej Florine, vidiš da je Gabi profesionalac. Trenirao je tokom odmora, zar ne?"

Slušam ga i bilo mi je smiješno. Ipak sam rekao da je trenirao. Odgovorio mi je da je Gabi bio prvi na svim trkama", ispričao je Manea, pa dodao šta mu je Gabriel Tamas rekao na sve to:

"Zovem Gabija da ga pitam šta radi, na šta mi on kaže: "Ma samo me malo boli jetra, ali nema šanse da ikome pustim da me prestigne.""

Oglasi

Neke gluposti Gabriela Tamasa

U oktobru 2003. godine Tamas se potukao u noćnom klubu u Rumuniji. Čovjek s kojim je bio u sukobu je hospitaliziran i morao je da operiše lice.

Samo 13 minuta kasnije je demolirao jedan restoran s prijateljima. Razlog? Zabranjen im je ulaz.

Trener ga je otjerao u rezerve Dinama iz Bukurešta 2009. godine. Razlog je taj što je u alkoholisanom stanju izazvao skandal na pripremama u Turskoj.

Na bratovom vjenčanu 2010. godine se potukao s konobarima, a iste godine je fizički zlostavljao svoju djevojku u noćnom klubu u Bukureštu nakon što je posumnjao da ga vara.

Propustio je 2011. godine let za Južnu Ameriku s reprezentacijom, nakon što je tulumario do zore. Zajedno s Adrianom Mutuom je izbačen iz reprezentacije iste godine nakon što su uhvaćeni da piju alkohol pred meč sa San Marinom.

Oglasi

Uslovnu kaznu od osam mjeseci dobio je 2013. godine nakon što je razvalio vrata u jednom noćnom klubu, pa je nakon hapšenja vikao na policajce i vrijeđao ih.

S reprezentativnim kolegom Danielom Pancuom bio je u jednom noćnom klubu u oktobru 2013. godine. Kasnije te noći su se međusodbno potukli.

U Cluju je nakon samo nekoliko dana dobio otkaz zbog incidenta u lokalnom pabu, da bi 2014. godine u piceriji dobio propisneb atine kada ga je neko udario ispod desnog oka i slomio zigomatičnu kost.

Uhapšen je u Izraelu 2019. godine kada je vozio brzinom od 205 kilometara na sat. Imao je 0,66 promila alkohola u organizmu. Proveo je sedam dana u zatvoru, nakon čega je ostao u kućnom pritvoru mjesec dana i osuđen je na dva mjeseca društveno korisnog rada.

Oktobar 2022. godine. Pio je s sa saigračima iz Petrolula, pa telefonom nazvao trenera i kritikovao taktiku. Opsovao je predsjednika, sportskog direktora i navijače, da bi trener snimak razgovora proslijedio navijačima. Ubrzo je napustio klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi