Šta sve ne smije da radi Georgina Rodriguez u Saudijskoj Arabiji? Lista je podugačka

Počinje jedan novi život

Šta sve ne smije da radi Georgina Rodriguez u Saudijskoj Arabiji? Lista je podugačka

E. Škorić

Cristiano Ronaldo se doselio u Saudijsku Arabiju nakon potpisa za Al Nassr, a sa sobom je poveo i svoju porodicu.

Kako za Ronalda, tako će i za Georginu i djecu ovo biti jedan novi život. Otišli su u zemlju o kojoj su ranije malo znali, a tamo ih je dočekao luksuzan život u vili, tjelohranitelji, skupocjena auta, privatni avion, filmski život, ali i stroga pravila kojih se moraju pridržavati.

Naravno, to se najviše odnosi na Georginu. Manekenka ima listu stvari koje ne smije da radi u Saudijskoj Arabiji. Prvenstveno je zabranjeno da dvoje nevjenčanih ljudi žive zajedno, ali saudijske vlasti su u tom slučaju imale razumijevanja prema Ronaldu i Georgini, koji će s djecom boraviti u istoj vili.

Ipak, Portugalčeva djevojka mora poštovati neka stroga pravila u Saudijskoj Arabiji, prenosi Marca.

"Biti žena u Saudijskoj Arabiji nije lako, a Georgina Rodriguez se mora naviknuti na to: morat će slijediti određena pravila u ovoj zemlji. Nakon što je Cristiano Ronaldo potpisao za Al Nassr, počinje novi život za argentinsku manekenku i njenu djecu", navodi se na sajtu Marce.

"Iako su žene posljednjih godina dobile mnoge slobode, Saudijska Arabija je i dalje restriktivna zemlja s puno manje prava i sloboda nego na Zapadu. Postoje stroga pravila kojih se moraju pridržavati oni koji su se doselili u ovu zemlju", objavila je Marca.

Oglasi

Koja su to pravila kojih se Georgijna mora pridržavti u ovoj muslimanskoj zemlji? Obavezna je da nosi abaju u javnosti. To je odjeća, obično tamne boje, koja pokriva tijelo od glave do pete.

Također se mora odijevati "skromno i sa dobrim ukusom". Drugim riječima, ne smije da nosi usku i kratku odjeću, što inače Georgina nosi u Španiji.

Strogo je zabranjen uvoz i konzumacija alkohola i proizvoda od svinjskog mesa. Za vrijeme ramazana, između marta i aprila, ne smije jesti, piti niti pušiti u javnosti.

Budući da nije muslimanka, nije joj dopušteno posjećivati svete gradove, poput Meke ili Medine, niti druga prirodna mjesta ili spomenike. Za te stvari Georgina i Cristiano trebaju posebno dopuštenje vlasti.

Georgina je znala u šta se upušta, prihvatila je da živi drugačiji život od onoga na kakav se navikla, te je već prvih dana uspjela da se adaptira na novu sredinu. Uostalom, novac koji je Ronaldu obećan za ugovor je takav da prosto ne postoji nešto što je teško prihvatiti i promijeniti.

Podsjećanja radi, Ronaldu će za 2,5 godine ugovora pripasti 500 miliona eura, no taj novac bi se mogao uduplati s obzirom da je prihvatio ulogu da bude ambasador Saudijske Arabije u pokušaju da organizuje Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi