Shakira otvara šampanjac jer je Gerard Pique doživio najteži poraz u životu i potpisao kapitulaciju!

Nakon sedam mjeseci pregovora

Shakira otvara šampanjac jer je Gerard Pique doživio najteži poraz u životu i potpisao kapitulaciju!

E. Čaušević

Saga između Gerarda Piquea i njegove bivše djevoke Shakire traje još uvijek iako oni već sedam mjeseci nisu zajedno nakon što je popularna pjevačica saznala za njegovu prevaru. No, glavna borba vodi se oko skrbništva za njihove sinove i čini se da smo konačni dobili epilog koji je označio veliki poraz za Piquea.

Shakira je prošlog ljeta potvrdila da ona i Pique više nisu zajedno i da je njihova ljubavna veza koja je trajala 12 godina završena nakon što je ona saznala da ju je nekadašnji fudbaler Barcelone varao s jednom uposlenicom svoje firme.

Ispostavilo se da je to 23-godišnja Clara Marti s kojom je Pique još uvijek u vezi. Nakon toga traje pravi rat između Shakire i Piquea preko društvenih mreža, te oni ne prestaju s provokacijama što mnoge iznenađuje.

Prvenstveno zbog njihovih sinova Milana i Sashe koji sve to moraju da gledaju, a najveća borba prethodnih sedam mjeseci traje upravo oko skrbništva za njih.

Jasno je da će Shakira imati skrbništvo na djecom, dok je Piqueu određeno kojim danima može da ih viđa. No, glavni problem je taj što Shakira sa sinovima želi da preseli u Miami, a Pique je bio od početka izričito protiv toga.

Shakira ne želi više da bude u Barceloni i posebno u njihovoj zajedničkoj kući koja se nalazi odmah do kuće gdje žive Piqueovi roditelji. Ona je od početka bila jasna da se želi vratiti u Ameriku i sa sobom povesti sinove Milana i Sashu.

Oglasi

Već sedam mjeseci traje suđenje oko skrbništva za djecu i sud je odlučio da se roditelji jednostavno moraju sami dogovoriti. Pique je na sve načine pokušao da djeca ostaju u Barceloni, ali na kraju je morao da prihvati težak poraz.

Porodični Piqueov advokat, Ramon Tamborero, za španske medije potvrdio je da je slučaj oko skrbništva pri samom kraju i da su se Pique i Shakira dogovorili skoro oko svih detalja kada su u pitanju njihovi sinovi.

"Obje strane su pokazale sjajnu inteligenciju. Potrudili su se da njihovoj djeci bude što bolje i oni su im na prvom mjestu. Nisu u prvi plan stavili sebe i ono što im se dešava već samo djecu. Postizanje dogovora bilo je izuzetno komplikovano i bilo je mnogštvo sastanaka. Odlučujući sastanak prije postizanja dogovora trajao je čak 13 sati", rekao je Tamborero i dodao.

"Istina je da je dogovor postignut. Još samo se trebaju finalizirati neke sitnice, ali je sve riješeno. To je bio maratonski sastanak i pregovori koji su trajali sedam mjeseci. Svi su sretni što je to završeno i što su našli zajednički jezik".

Potvrđeno je da je Shakira dobila skrbništvo nad djecom i pravo da s njima živi u Miamiju. Pique je pristao na to kada je shvatio da na sudu nije baš u povlaštenoj situaciji i da niko ne želi stati na njegovu stranu. Na kraju je popustio i dao dozvolu da Shakira s djecom preseli u Ameriku.

Također, dogovoreno je da Pique ima dozvolu da posjećuje svoje sinove deset dana mjesečno. Jasno je da je Pique zbog toga završio svoju karijeru jer ne želi nikakve obaveze koje će ga spriječiti da viđa sinove što je više moguće.

Shakira bi uskoro trebala da odseli u Miami čime će završiti saga u Barceloni koja traje već mjesecima. Na kraju je dobila ono što je htjela i neće morati biti ni blizu Piquea i njegovih roditelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti