Glumcu Kaliniću i navijaču Zvezde prijeti žestoka kazna nakon tuče u Pioniru
Foto: Starsport

Od tri mjeseca do pet godina zatvora

Glumcu Kaliniću i navijaču Zvezde prijeti žestoka kazna nakon tuče u Pioniru

Glumcu Milanu Kaliniću i navijaču Crvene zvezde Daliboru Krkoviću prijeti teška kazna nakon fizičkog obračuna u Pioniru pred početak meča Crvena zvezda - Partizan.

Kalinić je pretukao Krkovića nakon što se ovaj zamjerio njegovom drugu, a kamere su sve to zabilježile, pa je policija pokrenula redovni postupak protiv njih.

Bit će podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na sportskim preiredbama, a pomenuti dvojac se suočava sa kaznom od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Kalinić i Krković će zbog pomenutog incidenta biti pozvani u tužilaštvo na saslušanje.

Oglasio se čovjek kojeg je pretukao Kalinić i dao neočekivanu izjavu

Inače, nakon incidenta se oglasio i Krković koji je dao neočekivanu izjavu.

On je priznao da je upravo on počeo svađu.

"Iskreno mi je žao zbog svega što se Milanu Kaliniću i meni dešava od nemilog događaja sa vječitog derbija. Da mogu da vratim vrijeme, drugačije bih postupio. Tuču sam ja izazvao, jer sam zbog nervoze, velikog pritiska pred utakmicu, svoje nepromišljenosti napao Kalinićevog druga. I mogu samo da priznam da bih sigurno odreagovao isto kao i Kalinić da je neko udario mog prijatelja. Neizrecivo mi je žao dok gledam ovu hajku na njega, kako ga razvlače po medijima, jer je sve prenaglašeno i pretjerano", kaže Krković i objašnjava šta se zapravo desilo:

"Bila je gužva, odjednom su se sva mjesta popunila. Okolo su sjedile porodice sa djecom, u trenutku nema nijedne slobodne stolice. Preplavio me talas nervoze i doživio sam prekid filma. Udario sam Marka. Ne znam šta mi je bilo, nikad tako nisam reagovao. Poslije toga je Milan uzvratio meni, a što je najgore vjerovatno bi većina nas uradila isto. Sada mi je najviše krivo što se sve tako odigralo, što su muški hormoni, utakmica i nervoza, učinili svoje, a niko od nas niji nasilnik", dodao je on.

Dodajmo i to da je Zvezda na kraju dobila susret protiv Partizana i plasirala se u finale ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi