Gojak: Prvo sa bratom malo u Dubai, pa u Sarajevo na ćevape kod svojih

Veznjak Modrih za hrvatske medije

Gojak: Prvo sa bratom malo u Dubai, pa u Sarajevo na ćevape kod svojih

S. Grebović

Kraj je kalendarske godine i ujedno period kada fudbaleri sebi uzmu oduška posjećujući neke od egzotičnih destinacija širom svijeta. 

Dinamo ide na zimsku pauzu sa velikih 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja, eklipu Hajduk. U Kupu su također 'u igri', a iza Modrih je i sasvim solidan nastup u Ligi prvaka gdje su u konkurenciji Manchester Cityja, Shakhtara i Atalante osvojili pet bodova.

Ipak, bodovni je saldo to koji na kraju prvaku Hrvatske nije bio dovoljan da prezimi u Evropi, a poseban žal je ostao u utakmici sa Shakhtarom kada su u posljednjih par minuta prokockali prednost od dva gola.

"Ma uvijek može bolje. Baš mi ostaje žal za onom utakmicom protiv Ukrajinaca jer, eto... Dogodilo se to što se dogodilo. Sve bi bilo drugačije da smo u toj utakmici pobijedili", razočarano je za hrvatske medije izjavio Amer Gojak.

Reprezentativac naše zemlje dotakao se i Manchester Cityja, rekavši kako su Građani za Dinamo, ali i većinu drugih timova dimenzija više.

"Sasvim sigurno da su među pet su najboljih ekipa na svijetu. Vidi se da su "level" više. Nema smisla previše trošiti riječi na njih, na nama je da radimo da nekad dođemo na tu razinu. Još kad vam kod onog gola ne izbace loptu, a dva igrača leže na terenu. Trebali su je izbaciti", priča Gojak.

Bivši veznjak Olimpika jedan je od onih igrača čije se ime često vezuje za transfere, no on je kako kaže za sada koncentrisan samo na Dinamo, a njegov otac je taj koji se brine o njegovoj karijeri.

"Šta da kaže, u Ligi prvaka je ostala velika žal za onom utakmicom, no šta je tu je... Bio sam sa bratom u Dubajiju, a sada ću malo kod svojih u Sarajevo. Prvo idem na ćevape, pa će onda i trening valjda doći na red", kroz smijeh poručuje Gojak.

View this post on Instagram

#odmorko 👀

A post shared by Amer Gojak (@amergojak14) on

Ove sezone je na 25 utakmica postigao tri gola i upisao pet asistencija, računajući sva takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi