Hakimi prijateljima progovorio svemu, jedan od njih sve "ocinkao" novinarima

Pametan potez?

Hakimi prijateljima progovorio svemu, jedan od njih sve "ocinkao" novinarima

E. Oštraković

Još uvijek se čeka da Achraf Hakimi nešto javno kaže nakon što je optužen za navodno silovanje, ali on se već povjerio svojim najbližim prijateljima.

Španski mediji prenijeli su neke informacije do kojih su navodno došli preko jednog od najboljih prijatelja fudbalera PSG-a.

On je tako otkrio kako se osjeća fudbaler iz Maroka koji je uvjeren da mu je neko postavio zamku, te da ve žrtva zavjere.

Hakimi se još uvijek brani šutnjom, a ni njegova supruga nije progovorila ništa o navodnim optužbama. Međutim, mediji su najavili da je pokrenula postupak za razvod braka.

Marokanski desni bek čeka razvoj istrage koju je zvanično otvorilo javno tužilaštvo u Nanteru nakon što je djevojka u policijskoj stanici ispričala svoju verziju događaja.

Neimenovana žena je u policiji ispričala da ju je Hakimi silovao u svom domu u blizini Pariza u subotu, 25. februara.

Ona nije podnijela službenu prijavu, ali je tužilaštvo odlučilo podići optužnicu. Hakimijev advokat je odmah izjavio da njegov klijent nije kriv.

Kako navodi francuski novinari, Hakimi i djevojka su počeli komunicirati putem Instagrama 16. januara ove godine.

Preko mjesec dana nako toga, tačnije 25. februara, Hakimi je poslao Uber po nju, a onda je u stanu, prema njenim navodima, ljubio, skinuo i silovao.

Ona se tada, barem kako prenose francuski mediji, othrvala, te uspjela pobjeći i poslati poruku prijatelju da dođe po nju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi