Haos u Švedskoj: Opšta makljaža navijača Hammarbyja i Basela

Pesnice sijevale na sve strane

Haos u Švedskoj: Opšta makljaža navijača Hammarbyja i Basela

S. Grebović

Internetom kruži snimak navijačkih neredna između pristalica švedskog i švicarskog kluba.

"Navijači sa Balkana su stoka", "Ovo ima samo na brdovitom Balkanu"... Zvuče li vam poznato ove fraze?

Najčešće se koriste na Zapadu, koji je prema nekom nepisanom pravilu oličenje lijepog ponašanja, međutim da li je to baš tako? Snimci iz Švedske to demantuju.

Na njima se mogu vidjeti navijači švedskog Hammarbyja i švicarskog Basela kako se divljački tuku ispred stadiona Tele2 Arena u Štokholmu.

Prema nekim informacijama, veća grupa domaćih navijača napala je oko 15-ak pristalica gostujućeg tima koji su došli da bodre Basel u ovom meču i na kraju su izvukli deblji kraj.

Ako im je za utjehu, njihov tim je večeras nakon velike drame i boljeg izvođenja penala prošao dalje i naredne sezone će igrati u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Top Komentari

Zgembic
Grebovicu, rijec ”makljaza” Ne koristi se vise ni na Gorici a kamoli u novinaratvu:))))
7 0
zevs
sta ce sirotinja iz švedske i švicarske, nema posla nemaju para pa ovako istresaju frustracije
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi