Srele se dvije bh. legende: Bolić se pohvalio poklonom od Salihamidžića

Bivši bh. reprezentativci

Srele se dvije bh. legende: Bolić se pohvalio poklonom od Salihamidžića

Eldar Ganibegović

Elvir Bolić i Hasan Salihamidžić dvije su legende bh. fudbalske reprezentacije. Njihovo prijateljstvo nije prestalo i sreli su se u Njemačkoj.

Počeci fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine vezani su za imena Elvira Bolića i Hasana Salihamidžića. 

Bolić je dugo s 22 gola bio najbolji strijelac naše reprezentacije, a Hasan Salihamidžić postigao je prvi gol u jednoj zvaničnoj utakmici u historiji naše selekcije.

Kopačke su obojica davno okačili o klin, a s reprezentacijom završili još ranije. Ipak, njihovo prijateljstvo nije prestalo.

Sreli su se u Njemačkoj, a Elvir Bolić je na Facebook storyju objavio fotografiju s njim na kojoj su pozirali s dresom minhenskog Bayerna.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Jasno, radi se o poklonu koji je Salihamidžić pripremio za Bolića, s obzirom na to da trenutno obnaša funkciju sportskog direktora njemačkog velikana.

Što se Bolića tiče, on je 2007. godine završio karijeru, a godinu dana kasnije se skroz povukao iz fudbala.

Kratko je 2008. godine bio direktor u našoj reprezentaciji, od januara do maja, te nakon toga više nije nigdje imao zvanično funkciju.

Što se Salihamidžića tiče, on je sportski direktor Bayerna od ljeta 2017. godine, a ugovor ima do ljeta 2026. i svoj posao obavlja sjajno. 

On je karijeru završio dosta kasnije nego Bolić, tačnije 2012. godine u dresu Wolfsburga. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Jedina dva igraca koja su imala muda i iskustva da igraju veliku utakmicu protiv danaca na Kosevu za odlazak na evropsku u Portugalu. Da je makar jos Barba tu utakmicu odigrao malo jace, dobili bi smo ih. Ta utakmica je tada mnogo znacila svima nama a trebali smo je dobiti, steta. Mediji su spavali u sobama igraca, pravili nepotrebnu medijsku galamu i pres za nase igrace. Da je tada Ciro motivator bio, sve bi bilo mnogo drugacije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi