Hasbulla se izvinio zbog divljanja, snimak iz pritvora nasmijao svijet
Dagestanski influencer je s ekipom uhapšen zbog nesavjesne vožnje (Foto: Screenshot)

Dagestanci uhapšeni zbog opasne vožnje

Hasbulla se izvinio zbog divljanja, snimak iz pritvora nasmijao svijet

M. Šljivak

Internet senzacija Hasbulla Magomedov (20) uhapšen je s još nekoliko prijatelja zbog izazivanja saobraćajnog haosa na ulicama Makačkale. Maleni Dagestanac slavio je svadbu jednog od najboljih drugova, pa je uz ekipu odlučio ludovati ulicama, pa su na kraju završili u policijskoj stanici. Hasbulla se oglasio i izvinio zbog postupaka.

Hasbulla Magomedov i njegova ekipa uhapšeni su u Makačkali zbog izazovanja saobraćajnog kolapsa.

Svadba njihovog prijatelja pretvorila se u ludovanje po cesti. Ništa to novo nije od malenog Dagestanca i njegove ekipe koji su i ranije znali ludo voziti ulicama Makačkale.

Sada ih je to koštalo. Uhapšeni su zbog nesavjesne vožnje, zadržani su iza rešetaka i nakon podnošenja prijava su pušteni kući. Hasbulla se nakon svega izvinio.

"Odlučili smo da malo ludujemo. Ovo se više neće ponoviti. Izvinjavamo se svima. Moram reći da ja nisam vozio", poručio je dagestanski influencer.

Oglasi

Iz Ministarstva unutrašnih poslova saopštili su kako je primitivan način na kojeg su slavili svadbu prijatelja i da to nema nikakve veze sa slavljem.

"U nedostatku drugog vida zabave ovako primitivan način proslave je još uvijek veoma popularan. Blokiranje drugih učesnika u saobraćaju, paljenje guma, sudar automobila i mnogo toga drugog nema apsolutne veze sa slavljem".

"Svi su se vadili na 'emocije zbog svadbe'. Uhapšeni su i protiv njih će se pokrenuti administrativni protokoli", saopšteno je.

Hasbulla i društvo će vjerovatno platiti žestoke novčane kazne. Vrlo je moguće da će neki od njih imati i zabranu vožnje na određeno vrijeme jer su prekršaji bili izuzetno veliki.

Scene iz pritvora nasmijale su čitav svijet. Neobično je vidjeti malenog Dagestanca u ovakvoj situaciji, a i njemu je očigledno sve bilo poprilično smiješno.

Policija je ranije često znala zaustavljati divljanje malenog influencera i ekipe. On ni nema vozačku, ali postoje snimci na kojima drži volan dok mu prijatelji upravljaju pedalama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi