Hazard u Madridu postao vlasnik "crne kuće", koštala ga 11 miliona eura

Dobio ključeve svog novog doma

Hazard u Madridu postao vlasnik "crne kuće", koštala ga 11 miliona eura

Edmir Škorić

Eden Hazard se brzo prilagodio u Madridu, a sada je kupio i kuću ili bolje rečeno dvorac za 11 miliona eura.

Belgijanac će prvu zvaničnu utakmicu u dresu Reala odigrati u subotu protiv Celte u Vigu, ali stigao je do početka sezone da se 'snađe' u španskoj prijestolnici, pa je tako kupio i kuću koja je koštala 11 miliona eura.

Smješten je, kao i većina velikih igrača, u ekskluzivnoj urbanizaciji 'La Finca' u Pozuelo de Alacronu, a njegov novi dom prethodno je pripadao popularnom pjevaču Alejandru Sainzu (50).

Sainz je također konačno prodao ovo veliko imanje, budući da je prethodno imao problema da je proda jer očito da nije mogao pronaći kupca koji je bio spreman da izdvoji toliko novca.

Kuća je inače slična kućama Cristiana Ronalda i Jamesa Rodrigueza jer je sve tri dizajnirao poznati arhitekt Joaquin Torres.

Prema izvješćima, parcela ima 5.151 četvorni metar koji ostaje potpuno izoliran, a kuća je poznata kao 'Crna kuća' koja se gradi crnim škriljevcem i ima 1.631 četvorni metar.

Naravno, ne treba ni napominjati da u kući imaju bazen, spa centar, teretana, kino, podrum, teniski teren, brojna kupatila i šest spavaćih soba.

Eden će u kući živjeti sa suprugom Natachom van Honacker i sa svoje troje djece - Yannis (8), Leo (6) i Samy (3).

Top Komentari

Samir Krivosija
proba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti