Sjajni napadač je šest mjeseci bio bez seksa, a onda mu je u sobu ušao čuveni Asprilla...

Ostalo je historija

Sjajni napadač je šest mjeseci bio bez seksa, a onda mu je u sobu ušao čuveni Asprilla...

A. Čaušević

Kada kao mladi i neiskusni stignete u potpunu novu zemlju primarna stvar je znati adaptirati.

Problem sa adaptacijom i privikavanjem na novi život imao je Hernan Crespo, svojevremeno jedan od najboljih napadača svijeta.

Početkom stoljeća Lazio, Inter i Chelsea su na Crespa kombinovano potrošili više od 100 miliona eura što dovoljno govori o kakvom se napadaču radilo.

Prvi evropski klub argentinskom golgeteru je bila Parma gdje je stigao kao 21 godišnjak iz River Plate. Prvi mjeseci na Apeninima su mu bili jako teški.

Parma je tada bila jedan od najboljih evropskih timova sa nizom fantastičnih igrača u ekipi. Najkontroverzniji je svakako bio Faustino Asprilla.

Kolumbijac je tada slovio za odličnog napadača, ali isto tako i velikog buntovnika pošto je jako volio da uživa van terena sa svojim najvećim porocima - djevojkama i alkoholom.

Oglasi

Manje-više svima je poznato da je Asprilla poslije okončanja karijere započeo sa proizvodnjom i prodajom kondoma.

No description available.

Asprilla se nedavno prisjetio zanimljive anegdote o Crespu i o tome kako je Argentincu ''pomogla'' njegova prijateljica da se adaptira na novi život.

"Prvih mjeseci ljudi su ga 'masakrirali', nije uspjevao da ih ućutka. Bio je očajan, pa me nazvao njegov agent Gustavo Mascardi, rekao mi je: 'Dečko je uplaćen, idi popričaj s njim', i ja sam otišao.

Serie A Legends: Hernan Crespo - ronaldo.com

"Kada sam mu ušao u sobu pitao sam kada si posljednji put imao seks. Rekao mi je: "Prije šest mjeseci..', a ja sam imao jednu prijateljicu Kolumbijku.

"Upoznao sam ih, počeli su izlaziti, a zatim i voditi ljubav. Od tada nije prestao da zabija golove. Problem je bio što nije imao seksa", ispričao je Asprilla.

Crespo je za Parmu odigrao 200 utakmica uz postignuta 93 gola. S ovim klubom je osvojio Kup UEFA, Kup Italije te italijanski Superkup.

Top Komentari

user1643611876
Na osnovu naslova svašta se može pomisliti...
6 0
King_Kenny
...izlijecio ga doktor Asprilla dok si reko keks...i dijagnozu i lijek mu odredio jednim pitanjem.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi