Hrvatski selektor Dagur Sigurdsson ima zanimljiv privatni život: Za godinu dana sve se promijenilo
Uspješni islandski stručnjak vodi Hrvatsku ka Parizu (Foto: Instagram)

Sada ljubi zanosnu ljepoticu

Hrvatski selektor Dagur Sigurdsson ima zanimljiv privatni život: Za godinu dana sve se promijenilo

M. Šljivak

Proslavljeni islandski trener Dagur Sigurdsson preporodio je rukometnu reprezentaciju Hrvatske. Veliki napredak u igri ove selekcije jasno je vidljiv na mečevima kvalifikacija za Olimpijske igre i HRS definitivno nije pogriješio angažovanjem 50-godišnjaka koji iza sebe ima itekako zanimljiv privatni život.

Dagur Sigurdsson preuzeo je selekciju Hrvatske nakon jako lošeg nastupa ove selekcije na Svjetskom prvenstvu, a njegov dolazak već se uveliko isplaćuje našim susjedima.

Pobjede nad Austrijom i Njemačkom odškrinule su Hrvatima vrata Pariza i javnost u Hrvatskoj već slavi odluku Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) o angažovanju najskupljeg trenera svijeta.

Ovaj 50-godišnjak je prethodnih sedam godina radio kao selektor Japana. Zarađivao je milion eura godišnje i bio je uvjerljivo najplaćeniji trener svijeta.

Ranije je tri godine vodio Njemačku s kojom je uzeo titulu prvaka Evrope, radio je i kao selektor Austrije, te je vodio ekipe Bregenza i Fuchse Berlina.

Oglasi

Sigurdsson iza sebe ima itekako zanimljiv privatni život. Godinama je bio u braku s Ingibjorgom Palmadottir s kojom ima troje djece, dvije kćerke i sina. Skupa su bili još od osnovne škole, pa sve do 2022. godine kada je došlo do neočekivane rastave.

Dagur je suprugu, navodno, ostavio zbog bivše prve pratilje Miss Islanda. Riječ je o Ingunn Sigurpasdottir, poslovnoj dami i direktorici marketinga u jednoj velikoj kompaniji.

Hrvatski selektor je s Ingunn u vezi od početka prošle godine. Na društvenim mrežama često dijele trenutke svoje ljubavi i uživanja.

Sigurdsson odabrao Hrvatsku iz strasti prema rukometu!

Dagur Sigurdsson je sedam godina boravio u Japanu gdje je imao veliki projekat podizanja kvaliteta japanskog rukometa.

Oglasi

Regrutovao je mlade igrače od 17-18 godina i radio je s njima kako bi u budućnosti dostigli vrhunski nivo, no iako je zarađivao milion eura godišnje, Japan je napustio kada je stigla ponuda Hrvatske.

Razlog što je tako je strast prema rukometu. 50-godišnjak je želio novu avanturu i Hrvatska mu se ponudila kao fenomenalna opcija.

"Tražio sam novu avanturu. Dugo sam bio u Japanu i tamo je potpuno drugačiji mentalitet jer su svi izuzetno ljubazni. Nema tu strasti prema sportu kao što je mi imamo u Evropi. Hrvatska je po strasti na vrhu. Kada sam čuo da me žele, bio sam spreman učiniti sve da dođem", rekao je Sigurdsson.

Navijači hrvatskih rukometaša već imaju miljenika u Sigurdssonu. Islanđanin ih je kupio nakon samo dvije utakmice i već ih je izvjesno odveo na Olimpijske igre u Pariz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi