Novi selektor Hrvatske po dolasku u Hannover negativno iznenadio trojicu reprezentativaca

Skinuti sa spiska

Novi selektor Hrvatske po dolasku u Hannover negativno iznenadio trojicu reprezentativaca

E. Oštraković

Zanimljiv potez napravio je novi selektor rukometne reprezentacije Hrvatske po dolasku u Hannover.

Naime, selektor Hrvatske odlučio je da još malo smanji spisak igrača za olimpijske kvalifikacije.

Nakon što se ekipi priključio Domagoj Duvnjak Dagur Sigurdsson je na spisku imao 21 igrača, a IHF je ovaj put donio odluku da može biti prijavljeno osamnaest igrača.

Svaki od tih osamnaest prijavljenih igrača u bilo kojoj od tri utakmice neće biti treiran kao zamjena.

Jasnije objašnjeno, tri igrača skinuta su sa spiska i pridružuju se zamjenama koje su ranije skinute sa spiska.

Oglasi

Takvih rezervi u tri utakmice na ovom turniru može biti pet. Na spisku među osamnaest igrača više nema Pilipovića, Vistoropa i Grahovca koji su došli u Hannover.

Hrvatski rukometaši će igrati protiv Austrije 14. marta, domaćina Njemačke 16. marta i na kraju protiv Alžira 17. marta.

Dvije najbolje reprezentacije iz grupe osigurat će vizu za Pariz, a jasno je da će Hrvatima kključni dueli biti protiv Austrije i Alžira, ako se uzme u obzir da je domaćin Nejmačka favorit grupe na papiru.

Islandski trener sa velikom dozom optimizma dočekuje svoj prvi izazov na klupi Hrvatskei vjeruje i odlaza na Olimpijske igre.

"Atmosfera u ekipi je pozitivna. Vlada dobra harmonija i prijateljsko okruženje. Dobro je što svi žele igrati i osjeća se da je pred nama iznimno uzbudljivo razdoblje koje za nagradu donosi nastup na Olimpijskim igrama u Parizu", rekao je Sigurdsson i dodao:

"Bez obzira igra li neko pet minuta ili sve utakmice moramo ostati zajedno. Popis sam napravio na temelju gledanih utakmica na EP-u, ali i kratkih bilješki koje sam imao. Ovo je moje mišljenje za turnir koji nam slijedi i nije ciljano spisak koji će biti budućnost ove reprezentacije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi