Novi selektor Hrvatske potezom pri intoniranju himne "kupio" sve navijače

Potez vrijedan pažnje

Novi selektor Hrvatske potezom pri intoniranju himne "kupio" sve navijače

E. Oštraković

Novi selektor hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson debitovao je sa pobjedom na klupi ove reprezentacije.

Naime, u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Hannoveru Hrvatska je sa 35:29 ostvarila pobjedu protiv Austrije.

Sigurdsson je navijače hrvatske reprezentacije "kupio" potezom kojem se malo ko mogao nadati.

Sve se desilo tokom intoniranja himne Hrvatske pred utakmicu sa Austrijom.

Kada je vidio da su igrači stavili ruku na srce isto je uradio i Sigurdsson i to iz poštovanja prema ovoj zemlji.

Sve se jako brzo proširilo društvenim mrežama, a navijači su presretni zvog ovog poteza njihovog novog selektora.

Oglasi

Kada je riječ o samoj utakmici u devetoj minuti Hutecek je zabio za 5:1, ali Hrvatska se ubrzo vratila s tri brza gola i došli su na minus jedan.

Sigurdsson je u 16. minuti ostao bez Gojuna koji je dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Božovićem, Hrvati su međutim na terenu izgledali sve bolje i u 19. minuti su preko Šipića došli do prvog izjednačenja, 9:9.

Do kraja prvog dijela dosta izjednačen rukomet. Hrvatska je konstantno stizala Austriju, a pogotkom Klarice na odmor se odlazi rezultatom 16:16.

Austrija na otvaranju drugog dijela ostaje bez Herburgera koji je isključen zbog prekršaja na Cindriću, a potom Hrvatska pali motore.

Do prvog vodstva stižu u 33. minuti preko Martinovića (18:17), a zatim slijedi popriličan raspad igre austrijskog tima što Hrvatska maksimalno koristi.

Ništa u tim trenucima nije išlo na ruku Austrijanaca. Sudjedi su bili sve bolji, koristili su greške protivnika i u 46. minuti pogotkom Srne odlaze na plus pet, 26:21.

Do kraja meča austrijski rukometaši nisu mogli napraviti ništa. Selekcija Dagura Sigurdssona bez problema završava posao u ovom duelu i dolazi do velike pobjede koja im otvara vrata Pariza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi