Humani Khedira iznenadio djecu sa posebnim potrebama
Foto: EPA

Potez vrijedan pažnje

Humani Khedira iznenadio djecu sa posebnim potrebama

Reprezentativac Njemačke Sami Khedira je uoči kvalifikacione utakmice sa Norveškom napravio potez kojim je oduševio javnost u svojoj zemlji, ali i u svijetu.

Khedira, koji je poznat kao veliki humanitarac, odlučio je kupiti 1.200 ulaznica za pomenuti duel i podijeliti ih djeci sa posebnim potrebama, za koju je prije dvije godine organizovao i jedan humanitarni meč.

Iskusni veznjak Juventusa je kupljene ulaznice podijelio fondacijama koje brinu o djeci sa posebnim potrebama, a poručio je da se raduje što će 1.200 mališana biti na utakmici koja se igra u njegovom rodnom gradu Stuttgartu.

"Željeli smo da uradimo nešto dobro za region nakon humanitarne utakmice. Meč reprezentacije je idealan povod za to", rekao je Khedira.

Meč Njemačke i Norveške se igra večeras s početkom u 20:45, a aktuelni prvaci svijeta bi pobjedom u ovom duelu osigurali plasman na Mundijal u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije