Ibrahimović dobija kip u glavnom gradu Švedske

Žele mu se zahvaliti

Ibrahimović dobija kip u glavnom gradu Švedske

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović prije nekoliko dana izjavio je da će posjetiti Eiffelov toranj samo ako promijene ime u njegovu čast.

Ova rečenica pokrenula je odličnu ideju u Fudbalskom savezu Švedske koji već dugo traže način kako da se zahvale Zlatanu na svemu što je dao za ovu reprezentaciju. Naime, oni su odlučili da će napraviti kip Zlatana Ibrahimovića koji će biti postavljen u Štokholmu ispred nacionalnog stadiona na kojem igra reprezentacija Švedske.

"Momak iz Rosengarda će dobiti svoju statuu u glavnom gradu Švedske. To se obično desi kada neko završi karijeru, ali ja sam uvijek bio poseban. Hvala vam puno na tome", rekao je Ibrahimović.

Šveđani još uvijek nisu otkrili datum kada će Zlatanov kip biti postavljen. Ibrahimović je najbolji strijelac reprezentacije Švedske u historiji sa 63 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi