Sutra trebao slaviti rođendan, ali to više nikad neće činiti - Napadaču preminula kćerka
Ignatius Ganago doživio je ogromnu tragediju i otišao je hitno kući u Kamerun

Tragedija

Sutra trebao slaviti rođendan, ali to više nikad neće činiti - Napadaču preminula kćerka

Midhat Šljivak

Kamerunski napadač iz redova Nantesa Ignatius Ganago doživio je veliku tragediju dva dana prije 24. rođendana. Njemu je jučer preminula petogodišnja kćerka.

Napadač Nantesa Ignatius Ganago saznao je šokantne vijesti. Njegova petogodišnja kćerka Khloe je preminula nakon kratke bolesti.

Ganagova kćerka se iznenada razbolila. Fudbaler Nantesa je hitno otputovao u Kamerun jer mu je javljeno da mu je kćerka u lošem stanju.

Nažalost, nije stigao da je vidi posljednji put. Preminula je neposredno prije njegovog dolaska kući.

"S dubokom tugom saznali smo za smrt kćerke našeg napadača Ignatiusa Ganaga. Mislio na tebe Gano. Klub je uz vas u ovim teškim trenucima", poručio je Nantes.

Ganago će zbog ove ogromne tragedije propustiti naredne akcije svog kluba. On je dobio mogućnost da odsustvuje koliko želi, a sahrana malene Khloe zakazana je za nedjelju.

Oglasi

Ignatius Ganago će sutra napuniti 24 godine. Umjesto da slavi s porodicom u njegov život ušla je velika tuga od koje će se jako teško oporaviti.

Karijeru je ovaj fudbaler počeo u Nici. Stigao je iz Kameruna kao 18-godišnjak i tri godine je proveo u ovom klubu, sve do 2020. godine.

Potom je dvije godine nastupao za Lens, a član Nantesa je postao posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2022. godine.

Ove sezone je u svim takmičenja odigrao ukupno pet utakmica za Kanarince i postigao je jedan pogodak.

Ganago je od 2019. godine i reprezentativac Kameruna. Za nacionalni tim nastupio je 11 puta i nije se upisivao u strijelce.