Igrači Arsenala uhvaćeni na djelu: Udisali opasni gas na divljoj zabavi i napravili pravi haos
Velike zvijezde londonskog kluba napravile su veliki problem, a sve se desilo prije početka sezone

Klub najavio razgovore sa svim sudionicima zabave

Igrači Arsenala uhvaćeni na djelu: Udisali opasni gas na divljoj zabavi i napravili pravi haos

M. Šljivak
Teme:

Zvijezde londonskog Arsenala, među kojima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac, moraće na raport kod rukovodstva kluba zbog skandaloznog videa koji se pojavio.

The Sun je objavio video divlje zabave igrača Arsenala koji su snimljeni pred početak sezone na zabavi sa 70-ak djevojaka kako preko balona udišu dušikov oksid (laughing gas).

Mesut Ozil, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette i Matteo Guendouzi snimljeni su kako udišu ovu opasnu materiju koja može ozbiljno ugroziti zdravlje.

Vidljivo je da mladi veznjak Topnika Guendouzi gubi svijest nakon što je udahno 'rajski plin', a ni Mesut Ozil nije bolje prošao i umalo je pao u nesvijest.

Na videu se pojavljuju još Henrikh Mkhitaryan kojem je Ozil nudio balon, ali je Armenac to odbio. Također, tu su bh. defanzivac Sead Kolašinac kojem se u jednom trenutku balon našao u ustima i Shkodran Mustafi, ali ni on se kao i Mkhitaryan nije za korištenje ovog opasnog gasa.

Arsenal je nakon pojavljivanja video snimka potvrdio da će se o ovom slučaju raspraviti unutar kluba.

"Igrači će o ovom slučaju razgovarati sa čelnicima kluba", kratko je saopšteno iz londonskog kluba, a izvor The Suna dodatno govori:

"Ako je trener Emery nesretan što piju voćne sokove, Bog zna šta će reći kada vidi ovo. Istina desilo se davno, a iako su u seriji odličnih rezultata, ovakve stvari se ne mogu ignorisati, posebno ne jer su to napravili prvotimci".

Kakve posljedice može izazvati dušikov oksid?

Dušikov oksid je praktički legalna droga koju može kupiti bilo ko. Njegovo udisanje dovodi do gubitka koordinacije pokreta, nesvjestice, srčanog udara, pa čak i smrti. Lako se može kupiti u kanisterima i većinom se koristi na način na kojeg su koristili igrači Arsenala. Sedacija dušičnim oksidulom svakodnevno se primjenjuje u svim područjima dentalne medicine, kako kod odraslih, tako i kod djece. Kada ga koristite osjećate euforiju, opuštenost, a izaziva i halucinacije, te glavobolje.

Zabava koštala oko 30.000 funti?

Zabava koju su priredili igrači Arsenala koštala je 25.000 funti. Čak 70 djevojaka je pozvano na party, a od pića su tu bili skupocjeni Hennessy od 2.500 funti, šampanjac Dom Perignon, te Ciroc Vodka od 2.000 funti.
Osoba koja je bila na zabavi u razgovoru za The Sun ističe da je bila šokirana onim što je vidjela.

"Kutije 'rajskog plina' su donijete, a igrači su bez prestanka puhali balone i udisali gas. Nisu znali gdje su, a neki su izgubili i svijest. Bilo je divlje. Ozil je u jednom trenutku izgubio svijet i skliznuo je sa stolice. Mladi igrač sa frčkavom kosom ga je pratio i efekat je bio još gori. Udahnuo je gas i samo se prevrnuo na jednu stranu sofe. Bilo je nevjerovatno vidjeti takozvane sportiste i uzore da toliko rizikuju sa tako opasnom supstancom. Da su sve vidjeli navijači i trener, bili bi prestravljeni. Još je opasnije to što su nakon toga ispijali ogromne količine alkohola. Nekoliko njih je otišlo sa djevojkama u crnom Mercedesu oko 4 sata ujutro".

Arsenal će se na kraju oko ovog slučaja oglasiti, a vrlo je moguće da će svi fudbaleri sa snimka dobiti žestoke novčane kazne.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Zato su oni sad 20 utakmica bez poraza hahah
11 0
mlacenica1
A sto ga Kolasinac duva
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi