Casillas objasnio spornu objavu u kojoj je pisalo da je gej, ali Puyol ga osramotio kada se oglasio

Šta je istina?

Casillas objasnio spornu objavu u kojoj je pisalo da je gej, ali Puyol ga osramotio kada se oglasio

Endin Čaušević

Iker Casillas našao se jučer u centru pažnje javnosti nakon što je objavio na Twitteru da je homoseksualac.

Legendarni španski golman jučer je bio u centru pažnje javnosti iz cijelog svijeta jer nikome nije bilo jasno zbog čega je imao takvu objavu na Twitteru.

Casillas je mnoge ostavio bez teksta svojom objavom koju je kasnije izbrisao, ali je bilo prekasno jer je već cijeli svijet pričao samo o tome.

"Nadam se da ćete me poštovati, ja sam gej", napisao je Casillas na svom Twitter profilu, a pola sata kasnije je to izbrisao.

Opis nije dostupan.

Mnogi su počeli špekulisati zbog čega je Casillas to objavio, a objašnjenje španskih medija bilo je da je to uradio ironično zbog toga što ga u posljednje vrijeme povezuju s raznim djevojkama, te je navodno htio stati u kraj tim špekulacijama.

Oglasi

Međutim, nakon svega što se desilo Casillas se ponovo oglasio na Twitteru kako bi dao objašnjenje zbog objave koja je mnoge itekako zatekla.

Nekadašanji golman Real Madrida je putem Twittera objasnio da mu je profil bio hakovan, te se izvinio svima zbog neugodnosti koju su doživjeli nakon sporne objave.

"Profil mi je hakovan. Srećom sada je sve u najboljem redu. Izvinjavam se svima koji me pratite i naravno najviše se izvinjavam LGBT zajednici", napisao je Casillas.

Međutim, nikome nije jasna objava Carlesa Puyola koji je ostavio komentar na Ikerovu spornu izjavu, te je napisao: "Vrijeme je da im ispričamo našu priču, Iker".

Očekivalo se da će i bivši igrač Barcelone objaviti da je njegov profil hakovan, ali se to nije desilo i on je priznao da je sve to bila šala. To baš ne ide u prilog Casillasu jer mnogi smatraju da je i on to objavio iz šale, ali da se pokušao opravdati izgovorom da mu je neko hakovao profil.

"Napravio sam grešku. Izvinjavam se zbog loše šale koja nije imala nikakve namjere da nekoga uvrijedi. Razumijem da je tema osjetljiva. Moje poštovanje i podrška prema LGTBIQA+ zajednici", poručio je Puyol.

Top Komentari

denimen9
Eto Čauše opet si uranio i ispao smješan i lik i content creator.
2 0
Benz
Imas mozak, zakljuci sta je istina, novinarcicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi