Ima se, može se: Prosinečki ne štedi kada je sat u pitanju

"Pokaži mi kakav sat nosiš, pa..."

Ima se, može se: Prosinečki ne štedi kada je sat u pitanju

O. Lekić

U životu svakog muškarca, sat je neizbežan modni detalj, stvar prestiža, statusni simbol, gedžet za razmetanje… Po principu, “pokaži mi kakav sat nosiš, pa ću ti reći ko si”, muškarci se poput djece utrkuju ko ima bolji i reprezentativniji primjerak.

Veliku pažnju u engleskoj javnosti nedavno je podigao Pep Guardiola kada se na press-konferenciji Manchester Cityja pojavio sa satom koji se prodavao za 750.000 eura, pa se, po običaju, na kraju više pričalo o skupocjenom detalju nego o onome što je govorio novinarima. 

Imun na satove nije ni naš selektor Robert Prosinečki. I njegov je, također, bio upadljiv na posljednjoj konferenciji za medije, s tim da je, za razliku od Guardiole, svoje povjerenje dao "Rolexu" koji važi za jedan od najtraženijih satova na svijetu.

Riječ je o modelu "Rolex Explorer II" čija se vrijednost procjenjuje oko 8.000 eura, što je sitnica za Prosinečkog ako se uzme u obzir platu kakvu ima i koliko je kao igrač zaradio igrajući za Real, Barcelonu, Crvenu zvezdu, Portsmouth...

Rolex kao sat ne odiše pretjerano lijepim izgledom, no poenta njegove kupnje je ta što kada kupite jedan , on bi trebao trajati i više od 20 godina ukoliko normalno rukujete s istim. A zašto su skupi? Dajete, ipak, novac za nešto što bi moglo trajati zauvijek i što biste mogli ostavljati sljedećim generacijama u svojoj porodici.

Top Komentari

doa297
HATER.i napušite mu se kurca
1 7
Topten
Ocemu vi pisate nije normalno više
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi