Sve po starom: Navijač uočio detalj sa susreta Prosinečkog, Džeke i Ibričića

Robi ne može bez 'crvenih'

Sve po starom: Navijač uočio detalj sa susreta Prosinečkog, Džeke i Ibričića

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nedavno se po treći put našao na operacionom stolu.

Veliki Žuti, kako su mu tepali, se krajem prošle godine požalio na bolove u trbuhu i odmah je bio hospitaliziran, a nakon što su ustanovljeni problemi s debelim crijevom, operacija je bila neizbježna.

Treću u nizu Prosinečki je odradio prije nekoliko dana u Zagrebu, a kako se osjećao dobro, nije bilo potrebe za dužim zadržavanjem u bolnici, što je potvrdila fotografija i koju je Senijad Ibričić objavio na svom Instagram profilu. Naime, nekadašnji reprezentativac naše zemlje se u susjedstvu našao na kafi sa Džekom i Prosinečkim.

Nije, naravno, trebalo dugo da uslijede brojni komplimenti i komentari na račun 'majstora s loptom', a jedan pratitelj je primijetio na stolu i kutiju cigereta, i to onu crvenu verziju jedne od popularnih marki.

"Pa kud baš crvene, crni Žuti", napisao je pratitelj.

Da je naš selektor strastveni pušač nije nikakva tajna, a bez poroka očito ne može ni kada njegovo zdravstveno stanje nije baš najbolje. Nedavno su ga mediji u Hrvatskoj pitali zar mu nisu doktori savjetovali da se ostavi cigareta, na što je imao spreman odgovor.

"Ma zašto? Kakve to veze ima s debelim crijevom?", odgovorio je Prosinečki protupitanjem.

Priče o Prosinečkom i njegovom duhanskom poroku su legendarne. Pričalo se da je u Portsmouthu pušio 40 cigareta dnevno, ali svejedno to mu nije smetalo da gotovo uvijek bude jedan od najboljih na terenu i majstor fudbala kadav se rijetko rađa.

„Glasine su istinite. Imao je cigaru u ustima čim bi ušli u svlačionicu na poluvremenu. Iz toaleta je kuljao dim od cigarete i svi smo znali da je on unutra. Takvo ponašanje nije bio dio britanske kulture, ali s obzirom kako je igrao i šta je radio na terenu, niste mogli ništa da mu zamjerite", potvrdio je “glasine” njegov tadašnji saigrač Linvoy Primus.

Možda bi priče o Robijevom poroku ostale samo priče da ga jedno veče televizijska ekipa nije uhvatila “na djelu”.

Top Komentari

Samkodk
Sta ce nasi nemogu bez kafica alkohola provoda i zato smo otisli samo na jednotakmicenje..
0 1
Zoilomas
Ma pustite ljude na miru, idi pusi sta hoces kolko hoces.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi