Iznenadit ćete se kada vidite šta vozi otac hrvatske NBA zvijezde

Skromna porodica

Iznenadit ćete se kada vidite šta vozi otac hrvatske NBA zvijezde

Igranje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu donosi enormne sume novca. Da li su igrači preplaćeni ili ne, debata je za neko drugo mjesto, ali jedno je sigurno, oni koji imaju mnogo novca rado ga troše i na skupocjene automobile.

Jedan takav u svojoj garaži ima i Dario Šarić, uz Bojana Bogdanovića vjerovatno najbolji NBA košarkaš iz Hrvatske, ali njegovi roditelji žive posve drugačijim životom. Milioni koje Dario zarađuje igrajući za Minnesotu za njegovog oca Predraga ne znače ništa, i dalje se može vidjeti za volanom kamiona, dok majka Veselinka radi s apartmanima.

Jednostavnost Šarićevih ogleda se i o tome što ponosi tata i dalje ne dozvoljava sinu da mu kupi automobil.

"Ja i dalje vozim Captivu staru 11 godina, supruga Opel Corsu, jer mene ne zanimaju šminkerski automobili. Mnogi bi na mom mjestu poletjeli za sinom u Ameriku, a meni se ne ide", priča ponosni otac Predrag za Večernji list. 

Nije na tome stao.

"Ne želim držati govore okolo niti piti litru vina ujutro i navečer. Ja volim kada imam obaveza, a oduška si dam eventualno preko vikenda. No, kako ja već imam 59 godina pa će uskoro i mirovina, ja ću firmu ostaviti kćeri Dani na upravljanje. Uostalom, ona to i sada već jako dobro radi. Izdaje račune, organizira utovar i istovar, a kada treba, vozi i viljuškar. Kada Dario dođe iz NBA, i on se nađe na utovaru. Eto, čim je došao u Šibenik, pitao je ima li šta raditi. No, neka se malo odmori ispijajući kave i gledajući u more, pa onda neka krene."

Dario je dar za košarku naslijedio upravo od roditelja. Otac Predrag je bio jedan od najboljih šibenskih košarkaša, a osamdesetih je igrao s Draženom Petrovićem. Majka Veselinka je igrala u šibenskom klubu Elemes. Za njegovo bavljenje košarkom zaslužna je njegova majka koja ga je vodila na košarkaške treninge dok je još bio u vrtiću.

Top Komentari

mostarac1964
Bojan Bogdanovic iz Mostara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti