James se kleo da vozi Kiju, a pogled u garažu ostavlja bez daha

Nema šta nema...

James se kleo da vozi Kiju, a pogled u garažu ostavlja bez daha

E. Škorić

LeBron James jedan je od najuspješnijih sportista svog vremena.

Višestruki NBA prvak ponajbolji je košarkaš ne samo današnjice nego i svih vremena. Kao takav, naravno, James ima na računu stotine miliona zarađenih dolara i formiran život kao iz filmova. Sve to mu je omogućilo da se prepusti jednom od svojih omiljenih i nimalo jeftinih hobija - da skuplja automobile.

Njegova glamurozna kolekcija uključile Lamborghini Aventador i Chevy Impalu iz 1975. godine. Čovjek koji u skoro dvije decenije karijere osvoji tri zlatne olimpijske medalje, tri NBA prstena, četiri MVP nagrade... Može da si priušti šta god poželi. Uostalom, njegova neto vrijednsot procijenjena je na oko 500 miliona dolara.

Uz spomenuti Lamborghini i Chevy, James posjeduje i Bentley Continental GT bijele boje i smatra se jednim od najdražih vozila košarkaša Los Angeles Lakersa, a za njega je izdvojio preko 218.000 dolara.

Chevy Camaro SS iz 2010. godine platio je 'samo' 25.000 dolara, a Dodge Challenger SRT koji je bi o ubojama Dallas Cowboysa, njegove omiljene momladi, plaćen je najmanje 30.000 dolara. Ovisno o modelima, cijena može biti i do 78.000 dolara.

Ferrari 599 jedan je od tri Ferrarija koja posjeduje James. Proizvodnja ovog modela trajala je od 2006, do 2012. godine i otprilike je plaćen 310.000 dolara.

LeBron James i njegov Ferrari F430 Spider predstavljeni su u epizodi "Unique Whips" iz 2008. godine, televizijskoj emisiji o poznatim osobama i njihovim automobilima. Vozilo je prilagođeno da odgovara LeBronovoj veličini. Cijena? Sitnica! 217.000 dolara...

Ferrari 458 Spider je automobil od 245.000 dolara i kojeg je također James znao da voza po ulicama Floride.

2015 Kia K900 je još jedno od LeBronovih vozila. On je bio luksuzni ambasador Kia Motorsa, ali tvrdi da je Kiju K900 vozio prije nego je počeo surađivati s poznatim brendom. Cijena najnovijeg modela u 2015. godini iznosila je 60.000 dolara.

Lamborghini Aventador Roadster definitivno je najbjesnije nešto što James ima u garaži. Navodno je na njega potrošio 670.000 dolara.

Mercedes-Benz Maybach 57 S kojeg posjeduje James na sebi ima posebnu tablicu na kojoj piše "Kralj". Cijena ovog modela iz 2012. godine bila je 376,000 dolara.

Maybach S650 košta oko 200.000 dolara i još jedno je skupocjeno vozilo koje je posjedovao James, a tu je i uvijek prepoznatljivi Porsche 911 Turbo S. Cijena oko 190.000 dolara.

Rolls-Royce Fantom je James navodno poklonio Shaquilu O'Nealu za rođendan 2009. godine i osnovna cijena ovog modela bila je oko 450.000 dolara.

A mnoge je ipak najviše zainteresovala priča o LeBronu i Kiji. Unatoč desetinama reklama na kojima Kralj vozi Kiju, većin Amerikanaca još uvijek ne vjeruje da bi James odabrao upravo Kia K900 za vožnju iako može da si priušti šta god poželi. Malo ko je vjerovao, no onda je Richard Jefferson nakon utakmice Clevelanda i Atlante u polufinalu Istočne konferencije slučajno snimio Jamesa kako hoda prema posve bijeloj Kiji koja je bila parkirana ispred.

"To poštujem kod tebe. To je moj čovjek", kazao je Jefferson Jamesu, aludiravši da uz sve što ima, Kralj jednostavno sjedne u Kiju i odveze se kući.

Top Komentari

DelPiero
Kia mu je vise za oko kuce...
3 0
GuiliDamou
Al kao pogled u garazu! Skinuto sa googla 10 auta i to je to... ko zna stvarno sta to covjek ima u garazi... sad cu i ja na fb stavit svoju garazu, mogu slika skinut ne moze me ni jordan ispratit...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi