'Savršena žena' završila na naslovnici Playboya, pa poslala poruku Lionelu Messiju

Brazilka ga obožava

'Savršena žena' završila na naslovnici Playboya, pa poslala poruku Lionelu Messiju

E. Škorić

Norveški Playboy proglasio je brazilsku manekenku Janainu Prazeres "savršenom ženom", a ona svoju prvu naslovnicu poklonila Lionelu Messiju.

Nakon što je zbog svojih tjelesnih proporcija proglašena idealnim primjerom ženskog savršenstva, Janaina je osvanula kao najnoviji model s naslovnice norveškog Playboya.

U razgovoru za Playboy odlučila je svoju naslovnicu posvetiti fudbaleru Inter Miamija Lionelu Messiju.

"Ako je osoba na naslovnici najsavršenija žena na svijetu, pomislila sam da je pošteno posvetiti je najvećem igraču u svemiru. Namjera mi je odati vam čast i danas vam poklanjam ono što mi je danas najdragocjenije, prvu međunarodnu naslovnicu", poručila je Brazilka i označila Messija na Instagramu.

Oglasi

"Messi je prekrasan i zgodan muškarac i voljela bih da prelista stranice ovog časopisa. Nadam se da će mu se svidjeti. Rekli su mi da želim samo slavu, ali ignorišem takve komentare", dodala je.

Iako Brazilka, ona obožava argentinsku fudbalsku zvijezdu, koja je nedavno osvojila treću FIFA The Best nagradu iako su mnogi mišljenja da je trebala da ode u ruke napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda.

Trijumf argentinske zvijezde tim je čudniji što se nagrada temelji na sportskim rezultatima ostvarenim između 19. demcebra 2022., dan nakon finala Svjetskog prvenstva, i 20. avgusta 2023., razdoblja u kojem Lionel Messi nije posebno briljirao u PSG (9 golova, 6 asistencija) i osvojio samo naslov u Francuskoj.

S druge strane, Haaland je osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup sa Manchester Cityjem. Čak je i madridski list AS poručio da je Messi nezasluženo dobio nagradu.

"Best 2023 Gala nije prošla bez kontroverzi, a jedan od glavnih razloga bila je činjenica da je Leo Messi osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg muškog igrača 2023. Istina je da je Erling Haaland, veliki favorit za osvajanje nagrade nakon trostruke pobjede s Manchesterom City je bio izjednačen s argentinskom zvijezdom, ali FIFA-ini kriteriji za rješavanje izjednačenih rezultata preokrenuli su vagu u korist Lea Messija":

Verdens Gang je novinar AS-a koji je obajvio sljedeće: "Skandal. Messi je osvojio FIFA-inu nagradu ispred Haalanda i Mbappea. Haaland je bio miljenik selektora i novinara. Stalno je rušio rekorde, osvajao tripletu i dobio mnoge individualne nagrade. Ali izgubio je obje važne nagrade ispred Messija. Prvo je to bila Zlatna lopta, sada nagrada FIFA-e. Poredak je izazvao žestoke reakcije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi