Nakon prošle noći nestalo je svo poštovanje između Messija i Casillasa
Messi i Casillas su imali poštovanje jedan prema drugom (Foto: EPA)

Slavni golman se oglasio

Nakon prošle noći nestalo je svo poštovanje između Messija i Casillasa

M. Šljivak

Slavni golman Iker Casillas (42) nazvao je nagradu FIFA The Best smiješnom nakon što ju je ispred Erlinga Haalanda osvojio Lionel Messi.

Presudili su glasovi kapitena nacionalnih timova. Messi ih je dobio više i na kraju je nagrada završila u njegovim rukama uz opšte negodovanje sa svih strana svijeta.

Javio se i slavni golman Real Madrida Iker Casillas. On je nagradu nazvao smiješnom.

"Napravite neke lijepe nagrade i onda ih upropastite tako što ne radite stvari pošteno. Bolje da se zove 'The Smile". Laku noć", poručio je Iker Casillas.

Oglasi

Jasna je aluzija 42-godišnje legende Reala da nije zadovoljan činjenicom da je Messi dobio nagradu za najboljeg na svijetu, posebno jer je Erling Haaland osvojio gotovo sve što je mogao sa Cityjem i usput je porušio brojne rekorde u Engleskoj.

Dosta je onih koji dijele mišljenje slavnog golmana da Argentinac nikako nije smio dobiti nagradu. Posebno su glasni iz Madrida gdje su svake godine u nevjerici zbog načina glasanja.

Iker Casillas je pet puta proglašen najboljim golmanom svijeta

Iker Casillas je petostruki osvajač trofeja za najboljeg svijeta. Birala ga je FIFA, ali Institut za fudbalsku statistiku (IFFHS).

Dominirao je čuveni Španac u periodu od 2008. do 2012. godine i pokupio je sve moguće nagrade u tim trenucima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno, pored individualnih nagrada Iker je u klupskoj karijeri s Real Madridom osvojio sve što je mogao, baš kao i sa selekcijom Španije.

Njegovu karijeru, nažalost, prekinuli su problemi sa srcem dok je bio član Porta, pa je u penziju otišao ranije od očekivanog.

Top Komentari

user1574859714
Hahah sto je krivo frankovim pulenima iz Madrida
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi