Bivši igrač PSG-a već 39 godina nalazi se u komi, a trebala je biti rutinska operacija koljena

Njegova supruga ne odustaje

Bivši igrač PSG-a već 39 godina nalazi se u komi, a trebala je biti rutinska operacija koljena

E. Čaušević

Jean-Pierre Adams je bivši igrač PSG-a koji se već 39 godina nalazi u komi.

Već nekoliko dana Adams se nalazi u centru pažnje jer mnogi nisu znali njegovu tragičnu priču. Već 39 godina on se nalazi u komi i to zbog rutinske operacije koljena.

Adams je rođen u Senegalu 1948. godine, a u Frnacusku je stigao kada je imao deset godina. Želja mu je bila da postane fudbaler što je uspio, a profesionalnu karijeru počeo je 1970-tih godina prošlog stoljeća u Nimesu.

On je bio fantastičan i sve je iznenadio svojim igrama, te je u dresu Nimesa pružao odlične partije. 1972. godine dobio je prvi poziv u reprezentaciju Francuske, a godinu dana kasnije otišao je u Nicu.

Adams je u dresu Nice igrao četiri godine i odigrao 144 utakmice za ovaj klub. Kada je imao 29 godina potpisao je gogat ugovor s PSG-om za koji je nastupio 42 puta i imao je zacementirano mjesto u prvom timu.

Adams in action in a friendly match against Portugal in 1975

Međutim, sve se to prekinulo 1982. godine kada je u bolnici u Lyonu trebao da odradi rutinsku operaciju koljena i trebao je izaći nekoliko dana kasnije. Međutim, tokom operacije zbog pogrešne doze anestetika doživio je bronhospazam koji je onemogućio protok kisika do njegovog mozga.

Adams je završio u komi u kojoj se nalazi i 39 godina poslije i jednostavno živi kao biljka. Njegova supruga Bernadette ne želi da ga skine s aparata i već 39 godina brine se o njemu i ne želi da odustane.

"Ljudi na Facebooku pišu da bih ga trebala isključiti s aparata, ali to neću uraditi. Nemam hrabrosti da prestanem davati mu hranu i vodu. Ima normalnu rutinu. Možda jeste u vegetativnom stanju, ali može da čuje i sjedi u kolicima. Ne odustajem do kraja života od njega", rekla je Bernadette.

Top Komentari

Barca.forever
Svaka čast
8 1
Zulfikar
To je ljubav, danasnje ofajle bi jedva cekale da ga ohlade i onda unovcez....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti