Slavni Englez sve izgubio, a sada i ženu koja je jedina stala uz njega - Uradio joj je ono najgore

Sad je pokazao pravo lice

Slavni Englez sve izgubio, a sada i ženu koja je jedina stala uz njega - Uradio joj je ono najgore

Edmir Škorić

Nekada je igrao za Arsenal i Liverpool, bio zvijezda engleske Premier lige, ali još početkom prošle godine je, pisali su tada mediji u Engleskoj, bankrotirao.

Jermaine Pennant ima 24 nastupa za mladu reprezentaciju Engleske, a igrao je za brojne timove na Otoku poput Arsenala, Watforda, Leedsa, Birminghama, Portsmoutha, Liverpoola, Stoke Cityja, Wigana i Buryja, dok je jedno vrijeme proveo i u inostranstvu, pa je tako nosio dres Pune City i Zaragoze.

Imao je brojne bogate ugovore, pa su mu Redsi godišnje plaćali 1,8 miliona eura, što je u to vrijeme bila zaista dobra cifra.

S takvim prihodima, Pennantovi su i troškovi rasli, a sada prolazi kroz najteže razdoblje u životu, ali ne samo financijski.

Među rijetkima koji su ostali uz njega bila je njegova partnerica Jess Impiazzi (34), glumica i TV zvijezda. Kada niko nije, Britanka je javno stala u njegovu odbranu i izjavila je da
želi da postane njegova žena i da mu podari još djece.

Oglasi

Međutim, Pennant je napravio potpuno neočekivanu gestu. Kako prenosi The Sun, bivši fudbaler proveo je noć u hotelu s drugom ženom, a njegova je djevojka na licu mjesta donijela odluku: prekinula je s njim, bez imalo oklijevanja.

Nakon razvoda od manekenke Alice Goodwin, koji se dogodio 2020. godine, Jermaine Pennant započeo je vezu s Jess Impiazzi. Njih su dvoje bili par od jeseni 2021.

Prvo su se skrivali od očiju javnosti, pet mjeseci, da bi tek u martu 2022. godine obznanili vezu. I ona se sada najbolje uvjerila o kakvom čovjeku se radi i kakav je prevarant.

Oglasi

Ranije je Pennant govorio o svojim problemima s dugovima.

"Napravio sam toliko grešaka, nisam znao kako se nositi sa sobom i nisam razmišljao o posljedicama svojih postupaka. Bio sam označen kao zločesti dečko, ali zapravo sam bio samo nesigurno dijete koje nije znalo šta radi", kazao je Pennant.

Donosio je uvijek loše odluke

Bivši engleski U21 reprezentativac otkrio je koliko je novca izgubio tokom vremena, imenovao bolest od koje boluje i kako vidi situaciju u kojoj se nalazi.

Oglasi

"Kupio sam kuće, ali nikad nisam konzultirao agenta za nekretnine i imao sam hipoteke za koje nisam znao. Dobio sam loše savjete od loših ljudi. On je bio osoba koja mi je sve sredila, ali sada shvaćam da mi je "pojeo" novac. Rekao mi je da kupim kuću u Haleu jer je dobra cijena, pa da je renoviram. Ali nismo plaćali radnike, plaćali smo njega. Takve stvari su mi se događale gdje god sam išao. Izlazio sam i trošio novac u noćnim klubovima bez brige. Na putovanju u Las Vegas platio sam prijateljima račun u baru vrijedan gotovo 30.000 eura. Ne znam ni šta su naručili. Uložio sam u konje i nekretnine i izgubio sav novac. Ne želim razmišljati o iznosima, ali mislim da je bilo više od 11 miliona eura".

On kaže da bankrot nije došao preko noćii da su to bile godine loših odluka. Ali glavna činjenica zbog koje sam se našao u ovoj situaciji je ta da nikada nisam znao koliko sam zaradio i koliko novca dolazi s mog računa.

Budući da imam ADHD, ignorisao sam te stvari i zabio glavu u pijesak, čak sam zaboravio da posjedujem kuću. Nije idealno biti bez novca, ali to znači da mogu ponovo izgraditi svoj život i početi ispočetka", rekao je Pennant prije godinu dana.

Ipak, po svemu se čini da se on ne može promijeniti i da je na kraju sam kriv za sve loše što mu se u životu događalo i događa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi