Propali fudbaler bio pred potpisom za Real, ali jedan čovjek mu je sve pokvario: "Hvala ti!"

Englez je u međuvremenu bankrotirao

Propali fudbaler bio pred potpisom za Real, ali jedan čovjek mu je sve pokvario: "Hvala ti!"

Admin Čaušević

Potpisivanje za neki klub, stavljanje konačnog potpisa na ugovor  ponekad ovisi o tankoj niti i nizu odluka koje se ne ostvare uvijek. To se desilo fudblaeru koji je ne svojevremeno bio briljantan na terenu, a početkom ove godine je bankrotirao. 

Jermaine Pennant, bivši brzonogi fudbaler nekolicine klubova iz Premiershipa imao je dogovor sa Real Madridom 2009. godine i trebao je da potpiše.

Ovaj 40-godišnjak jamajčanskog porijekla je za ostrvske medije ispričao kako mu je propao transfer mđu Kraljevski klub.

"U mojoj zadnjoj godini u Liverpoolu, u januaru sam potpisao predugovor s Real Madridom. Trener je u to vrijeme bio Juande Ramos."

"Pozvali su me jer je Real Madridu trebao desni vezni igrač. Slobodan sam, poptisat ću makar bio i na klupi", rekao je on za talkSPORT.

Oglasi

"Predsjednik je sve dogovarao Juandeu iza leđa i on se naljutio. Kad smo ga namjeravali definitivno potpisati, Juande je bio razočaran."

"Kazo je da je sve napravljeno njemu iza leđa i da ne želi moj potpis i nikada nije došlo do potpisa. Dakle, hvali ti Juande", pomalo sarkastično je poručio Pennant.

Juande Ramos je bio taj koji je spriječio Pennantov transfer u Real

Kada mu je istekao ugovor na Anifeldu Pennant je ipak stigao u Španiju, ali u Zaragozu gdje je proveo jednu sezonu i na 26 mečeva nije postigao gol.

Tokom karijere igrao je za nekoliko velikana engleskog fudbala poput Liverpoola i Arsenala, a u svojim vitrinama ima medalju osvajača FA Cupa sa Topnicima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od fudbala se oprostio prije pet godina, a u jesen karijere je igrao u Indiji i Singapuru te nizu niželigaša na Ostrvu. Iako je bio standardan za omladinske selekcije nikad nije zaigrao za A reprezentaciju Engleske.

Poznato je po bahatom i raskošnom životu zbog čega je u januaru ove godine proglasio bankrot te njegovi dugovi iznose više od milion funti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi