Ronaldu pao mrak na oči: "Rasturio je svlačionicu i udario je saigrača"
Foto - Instagram

Imao ozbiljan incident

Ronaldu pao mrak na oči: "Rasturio je svlačionicu i udario je saigrača"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo napustio je torinski Juventus u finišu prijelaznog roka 2021. godine.

CR se odlučio vratiti u Manchester United. Međutim, iako je igrao dosta dobro, klub je imao sezonu za zaborav i nije se plasirao u Ligu prvaka.

Iako je tri godine nosio dres Stare dame uz jako dobar učinak, navijači torinskog kluba ne mogu mu oprostiti činjenicu da je otišao u samoj završnici prijelaznog roka, te je ostavio klub na cjedilu jer nisu mogli na adekvatan način reagovati na tržištu.

Nekadašnji fudbaler Juventusa Massimo Mauro otkriva kako situacija s Ronaldom u klubu nije bila baš najbolja. Bio je nasilan prema kolegama koje je čak i udarao.

Gostujući u jednom programu Mauro je zamolio ostale u studiju da ne porede Ronalda s Maradonom jer to nikako nije zaslužio. Otkrio je poprilično zanimljive detalje.

"Nemojte ga porediti s Maradonom. Tog čovjeka su svi voljeli, bio je popularan kod saigrača, dok je Ronaldo rasturao svlačionicu Juventusa", rekao je Mauro i nastavio je:

"Jednom je čak i udario kolegu u svlačionici. Federico Chiesa bi trebao skupiti hrabrosti i reći to. Zbog toga ga Pirlo nije koristio u posljednjem meču na klupi Juventusa", istakao je Mauro.

Cristiano Ronaldo je tokom tri sezone u Torinu odigrao ukupno 134 utakmice i postigao je 101 pogodak za Juventus.

S Bianconerima je osvojio dvije titule prvaka Italije, ali ostao je bez trofeja u Ligi prvaka zbog kojeg je i doveden iz Real Madrida za 100 miliona eura.

Odlazak u United iz Juventusa nije se ispostavio kao pravi potez jer je tim s Old Trafforda igrao očajan fudbal. CR je međutim imao soldinu sezonu i postigao je 24 pogotka u 38 nastupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi