Novinarka maltretirana uživo: Muškarac uhapšen zbog seksualnog napada

Scene iz Brazila

Novinarka maltretirana uživo: Muškarac uhapšen zbog seksualnog napada

Eldar Ganibegović

Desio se još jedan slučaj maltretiranja i uznemiravanja novinara.

Dogodilo se to u Brazilu, na utakmici između Flamenga i Velez Sarsfielda, a u sklopu Copa Libertadoresa. Žrtva je bila Jessica Dias.

Tijekom prijenosa uživo za ESPN, nekoliko navijača Flamenga pjevalo je i plesalo iza novinarke Jessice Dias. Pred kraj njenog javljanja ženu je u obraz poljubio muškarac, na opće čuđenje.

Prema The Sunu, navijač je uhapšen pod optužbom za seksualno uznemiravanje, ali je pušten sljedeći dan. Pravosuđe u Brazilu odlučilo je da on više ne smije prisustvovati nijednoj fudbalskoj utakmici i ne smije napustiti grad u kojem živi bez posebne dozvole.

Osim toga, nije mu dopušteno niti da bude blizu Jessice Dias, odnosno dobio je zabranu prilaska. 

Nedugo nakon toga, novinarka iz Brazila objavila je poruku na društvenim mrežama u kojoj je objasnila šta je osjećala kada ju je poljubio dotični muškarac te najavila da se sljedećih dana neće nigdje pojaviti.

Oglasi

"To je bio samo poljubac u obraz? Ne nije. Prije su me psovali i maltretirali jer je emisija kasnila. Pozvala sam na smirenost i stvari su se smirile. Isprike su stigle s rukom na ramenu i poljupcem. Htjela sam krenuti uživo i ostala na poziciji. 

Još jedan pokušaj poljupca u rame. Izbjegavala sam sebe. Zadnji je došao poljubac u obraz. Moglo je biti i na usnama, ništa se ne bi promijenilo. Bila sam seksualno uznemiravana dok sam radila i to je zločin. Nisam htjela da me ljube, nisam tražila nježnost, nisam htjela provesti tri sata u policijskoj stanici.

Samo sam htjela raditi. Muškarac koji je to učinio bio je u pratnji maloljetnog sina koji se ispričao u očevo ime. Dječak nije kriv, nemojte kazniti cijelu porodicu. Napravit ću pauzu od svega ovoga nekoliko dana. Hvala svima", napisala je Jessica Dias na svom Instagram profilu.

Inače, incident se dogodio osmog septembra. Pogledajte o čemu se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi