Djedica kladioničar ne staje s ludim uplatama - Niko mu više ne želi dobitak
71-godišnji Jim McIngvale (Mattress Mack) nastavlja s nevjerovatnim opkladama, a ovo puta je odabrao zanimljivu opkladu na Cowboyse

Mattress Mack počeo iritirati mnoge

Djedica kladioničar ne staje s ludim uplatama - Niko mu više ne želi dobitak

Midhat Šljivak

Poznati kladioničar Jim McIngvale, javnosti poznatiji kao Mattress Mack, ne prestaje s uplatama ogromnih cifri u kladionicama, a 71-godišnja kladioničarska legenda jučer uplatila na listić 200.000 dolara i čeka isplatu od 1.5 miliona.

Jim McIngvale postao je širom svijeta poznat zbog najvećeg dobitka u historiji kladionica. On je na tituli omiljenog tima Houston Astrosa na nekoliko listića uzeo skoro 75 miliona dolara.

S obzirom na to da je 'pun kao brod', 71-godišnji kladioničar baca novac na razne parove, a sada je došao red i na klađenje na NFL.

Mattress Mack odlučio je ponovo uložiti novac na jedan tim iz Texasa. Uložio je 200.000 dolara da će Dallas Cowboysi osvojiti NFC konferenciju.

Opkladu je napravio protekle noći pred utakmicu protiv Tampa Bay Buccaneersa. Mnogi fanovi su silno navijali da ovaj 71-godišnjak padne opkladu već prve noći, no to se nije desilo.

Oglasi

Cowboysi su uspjeli pobijediti Buccaneerse 31:14 i proći u polufinale NFC-a. Tamo ih čeka duel sa San Francisco 49ersima, a kako bi legendarni kladioničar uzeo pare bit će potreba i pobjeda u finalu NFC-a gdje će igrati i pobjednik duela Eaglesa i Giantsa.

Isplata je na listiću je milion i po dolara. Jim tvrdi daje sanjao tri pobjede Cowboysa i da je zbog toga odlučio uzeti novac.

"Sanjao sam da su Cowboysi pobijedili tri utakmice zaredom. Nadam se da će mi se san ostvariti", poručio je McIngvale.

Dosta je onih koji se nadaju da neće proći. Djedica je brojne ljude počeo ozbiljno nervirati što se vidi po komentarima na društvenim mrežama, gdje mu mnogi žele pad.

Mattress Mack je prije nekoliko dana izgubio nešto više od tri miliona dolara nakon što je Texas Christian Univerzitet (TCU) pregažen u NCAA finalu nacionalnog prvenstva od univerziteta Georgia rezultatom 65:7.

Oglasi

Na meč između Georgije i TCU-a odlučio je uložiti nešto više od tri miliona dolara na dva tiketa gađajući ponudu ekipe iz Texasa.

Međutim, njegovo klađenje na ekipe iz Texasa ovog puta mu nije donijelo slavlje. TCU nije imao nikakve šanse i potpuno je pregažen u finalu nacionalnog šampionata.

"Treba mi pet sekundi da prebolim ovo", rekao je ovaj 71-godišnji milioner i poručuje kako nema namjeru stati s opkladama.

"Već se radujem narednoj avanturi. Kockar mora biti otporan na emocije , mora znati da će dosta puta pasti. Pregrupisat ćemo se i dalje ponovo", rekao je McIngvale nakon što je promašio tikete.

Akcija je već krenula dalje i on bez problema može da uplaćuje velike cifre jer mu se bogatstvo procjenjuje na 350 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi