Legenda zelenog terena, glumac, a uskoro i robijaš: Čuveni napadač izveo ozbiljnu prevaru
Foto - Instagram

Sakrio 27 miliona funti

Legenda zelenog terena, glumac, a uskoro i robijaš: Čuveni napadač izveo ozbiljnu prevaru

Midhat Šljivak

Legendarni norveški napadač John Carew (42) našao se u ozbiljnim problemima sa zakonom.

Čovjek koji je krajem devedesetih godina prošlog i početkom ovog stoljeća igrao izuzetan fudbal širom Evrope, optužen je za utaju poreza u svojoj zemlji i prijeti mu zatvorska kazna.

Carew je optužen da je izbjegao plaćanje poreza od pola miliona funti u periodu između 2014. i 2019. godine te da je u istom periodu prijavio milion funti manje prihoda.

Također, navodi se kako je Carew ukupno prikrio 27 miliona funti i to bi ga moglo dovesti u ozbiljnu nevolju i lako bi mogao završiti iza rešetaka.

"Slučaj je ozbiljan jer se radi o utaji ogromne cifre tokom godina", saopštila je tužiteljica Mariane Bender.

Oglasi

Ako ga proglase krivim nekadašnji fudbaler bi mogao otići na šest godina u zatvor, što je maksimalna kazna u ovom slučaju.

Carew se pred sudom branio kako nije najbolje shvatio zakon o porezima i daje loše savjetovan o finansijama, te da je smatrao da poreske obaveze ima prema Velikoj Britaniji, gdje godinama živi.

Nekadašnji fudbaler je 2012. godine proglasio bankrot pred sudom u Engleskoj. Tada je završio fudbalsku karijeru i okrenuo se glumi i pokušava pronaći svoj put u kinematografiji gdje mu za sada ide dosta dobro.

Fudbalsku eksploziju čuveni napadač doživio je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća u čuvenoj ekipi Rosenborga, koja je bila strah i trepet za brojne velikane.

Nakon toga je otišao u Valenciju s kojom je osvojio titulu u Španiji, a zatim je nastupao za Romu, Bešiktaš, Lyon, Aston Villu, Stoke City i West Ham, gdje je 2012. godine okončao karijeru.

Top Komentari

Edis_91
Čuveni napadač kojeg je u duelu sa Bosnom Safet Nadarević stavio u džep nije mu dao disati
5 1
Mele
Starno. mozete li navesti iz kojeg izvora ste ovo preuzeli ??? Covjek ima stanove , kuce, poslovne prostore i ustedjevinu oko 30 miliona eura, preprodajom i drugim tv i reklamnim poslovima zaradio je neke vece pare, sud ga tereti da nije prijavio nesto oko 5,4 miliona NOK, sto je malo vise od pola miliona eura.Kakve vi cifre od 27 miliona funti spominjete ?? To je mozda sav njegov imetak sto za sada ima..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi