Junak dana: Dječak spasio život fudbaleru Chapecoensea

Desetogodišnjak spasio Ruschela

Junak dana: Dječak spasio život fudbaleru Chapecoensea

Endin Čaušević

Svjetska javnost u posljednja 24 sata svu svoju pažnju posvetila je tragičnoj avionskoj nesreći koja se jučer desila u Kolumbiji.

U padu aviona u kojem su većinom bili fudbaleri brazilskog Chapecoensea stradalo je čak 76 osoba, a samo njih pet uspjelo je da preživi. Među preživjelim je i odbrambeni fudbaler ove ekipe Alan Ruschel koji se nalazi u kolumbijskoj bolnici.

Ruschel je čudom uspio da preživi stravičnu avionsku nesreću, a za sve to zaslužaj je jedan desetogodišnji dječak. Naime, dječak je bio među prvima koji je stigao na mjesto nesreće, te je čuo Ruschela kako doziva pomoć.

Potom je ovaj hrabri desetogodišnjak doveo hitnu pomoć, te im je pokazao gdje se nalazi povrijeđeni igrač Chapecoense. Dječak je čak pomogao bolničarima da izvuku ovog igrača.

"Kada smo stigli na mjesto nesreće prišao mi je dječak i rekao nam gdje se nalazi Ruschel. Čak nam je pomogao da ga izvučemo, te je on sigurno najzaslužniji što je igrač Chapecoense preživio", rekao je jedan od ljekara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti