Nurkić se tri godine tužio s komšijom zbog ograde i smeća, pa stiglo pokajanje: "Dragi Jusufe..."
Bh. košarkaš imao neugodnog komšiju (Foto: Instagram)

Košarkaš dobio slučaj

Nurkić se tri godine tužio s komšijom zbog ograde i smeća, pa stiglo pokajanje: "Dragi Jusufe..."

Midhat Šljivak

Farmer iz Oregona Kent Seida tužio je prije tri godine bh. košarkaša Jusufa Nurkića. On je tvrdio kako je Nurkić namjerno na njegovu farmu bacao otpatke, kamenje i grane drveća. Sud je donio odluku u korist Nurkića, a Seida se pokajao i javno je zatražio oprost.

Jusuf Nurkić imao je neobičan problem s komšijom u američkoj saveznoj državi Oregon. Bosanska zvijer posjeduje imanje u blizini ranča kojeg drži izvjesni Kent Seida i u jednom trenutku došlo je do sukoba između komšija.

Seida je optužio Nurkića da namjerno baca otpad, palo drveće i kamenje preko njegove ograde. Tužio ga je i zatražio je isplatu 8.674 dolara odštete.

"23. aprila 2021. godine bacao je smeće, grane, ostatke betona i kamenje preko ograde. Smatram ga odgovornim i tražim odštetu", naveo je Seida u tužbi traživši da mu Nurkić nadoknadi štetu nastalu na ogradi.

Nakon tri godine sud je odlučio u korist bh. košarkaša. Kent Sieda se također pokajao i poslao je pismo Jusufu.

Oglasi

"Dragi Jusufe, odlučio sam odbaciti tužbu protiv tebe i neći se žaliti na odluku suda. Žalim što sam te krivio za uznemiravanje i bacanje drveća na moju farmu. Sad znam da nemaš ništa s tim i također znam da voliš životinje i da ne bi učinio ništa da ih povrijediš."

"Kako bih dokazao sovju iskrenost donirat ću 500 dolara tvojoj fondaciji. Molim te da prihvatiš ovo od mene i moje porodice", poručio je Kent Seida.

Nurkić je u međuvremenu napustio saveznu državu Oregon s obzirom na to da je postao član Phoenix Sunsa i sada je stanovnik Arizone.

Ipak, još uvijek posjeduje nekretnine u okolici Portlanda. Za ovaj grad će zauvijek biti vezan i često govori o nevjerovatnoj ljubaznosti ljudi iz Oregona.

29-godišnji centar je sedam godina bio stanovnik Portlanda gdje je u redovima Trail Blazersa igrao zaista odličnu košarku, no od ove sezone je u Sunsima i igra sasvim dobru sezonu.

Prosječno u dresu tima iz Arizone ima double-double učinak od 11.8 poena i 10.2 skokova po utakmici.

Top Komentari

HamzaVojvoda
U medjuvremenu Nurk je opet na vestima. Ne nije igrao all star, ma ne dolazi ni za okupljanje repke, ma nije nije ni neka fejs prepirka, a nije mu ni baba kriv, ma smece ba smece od suseda yebe stvar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi