Nikola Jović odigrao meč karijere u NBA ligi, Nurkić ubacio devet, Garza pet poena

NBA rezultati

Nikola Jović odigrao meč karijere u NBA ligi, Nurkić ubacio devet, Garza pet poena

O. Lekić

Šest utakmica odigrano je protekle noći na parketima najjače košarkaške lige svijeta (NBA), a meč karijere u dresu Miami Heata odigrao je reprezentativac Srbije Nikola Jović. Nastupili su i bh. košarkaši Jusuf Nurkić i Luka Garza.

Phoenix Suns pobijedio je Sacramento Kingse na svom parketu rezultatom 130:125 u jednoj zaista odličnoj košarkaškoj predstavi.

Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su bili dominantni, izgledalo je međutim kako Kingsi idu prema pobjedi, no na kraju to nije dozvolio Devin Booker koji je u ključnim trenucima pogodio bitne šuteve i odveo je svoj tim do trijumfa.

Booker je meč završio s 25 poena, efikasniji od njega bio je samo Kevin Durant s 28, dok je bh. košarkaš Jusuf Nurkić ubacio devet poena i uhvatio je devet skokova za 25 minuta na parketu.

Na drugoj strani De'Aaron Fox je ubacio 40 poena uz devet skokova, dok je pod košem dominirao nevjerovatni Litvanac Domantas Sabonis i na kraju je imao triple-double učinak od 35 poena, 18 skokova i 12 asistencija.

Šansu za igru u dresu Minnesota Timberwolvesa u pobjedi nad Portland Trail Blazersima (121:109) dobio je i Luka Garza. Bh. košarkaš je na parketu proveo tri i po minute i uspio je postići pet poena i uhvatiti jedan skok.

Oglasi

Anthony Edwards je predvodio Minnesotu do trijumfa s 41 poenom, dok je kod Trail Blazersa DeAndre Ayton ubacio 22 i uhvatio je 16 skokova.

Priča večeri je srpski košarkaš Nikola Jović u dresu Miami Heata. Tim s Floride je pobijedio Milwaukee Buckse rezultatom 123:97, a Jović je odigrao meč karijere.

Za 30 minuta na parketu Jović je ubacio 24 poena, dodao je sedam skokova i tri asistencije, a pogodio je pet trojki iz osam pokušaja. On je bio prvi strijelac meča, a kod Bucksa Giannis Antetokounmpo je ubacio 23.

Oklahoma City Thunder je na krilima Jalena Williamsa (33 poena) i Shai Gilgeous-Alexandera (32) došao do pobjede na gostovanju u Orlandu 127:113, Celticsi su slavili u Brooklynu 118:110 uz 41 poen Jaysona Tatuma.

Los Angeles Lakersi nastavili su patnju Detroit Pistonsa pobjedom 125:111, a sve je vodio LeBron James s 25 poena i osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti