Nurkićeva ogrlica pred meč sa Knicksima privuka ogromnu pažnju

Veliki gest bh. košarkaša

Nurkićeva ogrlica pred meč sa Knicksima privuka ogromnu pažnju

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je još jednom pokazao koliko mu znači rahmetli nana koja je preminula prije skoro tri godine od posljedica koronavirusa. 

Nurkić je je jedan od rijetkih poznatih bh. sportista koji javno iskazuje svoja osjećanja te patriotski naboj, obično to radi uoči dolaska na utakmice.

Bh. centar ima specifičan način oblačenja zbog čega ponekad zna privući pažnju, ali uoči dolaska na meč protiv New York Knicksa jednim potezom je oduševio.

Za svoje prilike Nurkić je imao "normalan" stajling, a pažnju je privukla ogrlica koju je nosio najboljih bh. košarkaš.

Naime, Nurkić je u prvi plan izbacio ogrlicu sa likom njegove rahmetli nane što dovoljno pokazuje koliko mu je ova žena značila u životu.

Ovaj 28-godišnjak je i ranije u nekoliko navrata u javnosti nosi ogrlicu sa slikom svoje nane na koju kod Nurkića uspomene ne blijede.

Oglasi

Nurkić vrlo često mijenja ogrlice koje nose. Tako mu je nekad oko vrata Cvijet Srebrenice, a nekad zna nositi i onu na kojoj su naslikane granice Bosne i Hercegovine.

Inače, bh. centar je u meču protiv New York Knicksa upisao svoj prvi double-double učinak od povratka na parket poslije jednomjesečne pauze. 

Zvijezda Portland Trail Blazersa je za 28 minuta provedenih na parektu imala učinak od 10 poena, 10 skokova i tri asistencije. 

Na kraju to Blazersima nije bilo dovoljno za uspjeh poošto je upisan novi poraz rezultaom 107:123.

Sada ova franšiza ima učinak 31:38 pa se plasman u play-in čini kao nemoguća misija što znači da je kraj sezona za Nurkića vrlo blizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije