Džeko je imao veoma emotivnu objavu za praznik, Nurkić je to uradio na poseban način

Danas je poseban dan za sve Bosance i Hercegovce

Džeko je imao veoma emotivnu objavu za praznik, Nurkić je to uradio na poseban način

S. Mlaćo

Poznati bh. sportisti uputili su brojne čestitke povodom 25. novembra Dana Državnosti Bosne i Hercegovine.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava se danas u spomen osnivačkoj skupštini ZAVNOBiH-a koja je postavila temelje savremene državnosti naše zemlje, a koja je održana 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu.

Kapiten naše nogometne reprezentacije Edin Džeko je imao veoma emotivnu poruku.

Drzava nisu pojedinci, drzava smo svi mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu i zato, svim iskrenim i dobrim ljudima, koji u...

Posted by Edin Džeko on Friday, November 25, 2022

“Država nisu pojedinci, država smo svi mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu i zato, svim iskrenim i dobrim ljudima, koji u srcu nose Bosnu i Hercegovinu, želim sretan Dan državnosti!

Naša država mozda nije savršena, ali je meni jedna jedina! Volim te Bosno i Hercegovino!, napisao je Džeko.

Oglasi

Najpoznatiji bh. košarkaša Jusuf Nurkić također je objavio čestitku, a istu je uputio njegov saigrač Damian Lillard sa svojim sinom.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine 🇧🇦 ❤️ Statehood Day 🇧🇦 ❤️ "Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina" 💯 #Babo #Dame

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Friday, November 25, 2022

“Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina“, poručio je Nurkić.

Kada je u pitanju današnji datum, najvažniji zaključak ZAVNOBIH-a je potvrda činjenice da je Bosna i Hercegovina jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava.

U noći sa 25. na 26. novembra 1943. godine u malom bh. gradu izrečena je istina, da BiH nije srpska, hrvatska ni muslimanska (bošnjačka), nego i srpska i hrvatska i bošnjačka, odnosno zemlja naroda Bosne i Hercegovine.

"Danas Narodi Bosne i Hercegovine kroz svoje jedino političko predstavništvo, Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, hoće da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska, i muslimanska i hrvatska bude slobodna i zbratimljena Bosna i Hercegovina, u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata. Narodi Bosne i Hercegovine učestvovaće ravnopravno sa ostalim našim narodima u izgradnji narodne demokratske federativne Jugoslavije"

 

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi