Jusuf Nurkić svojim potezom oduševio Tuzlu, ali i cijelu BiH i pokazao da ima veliko srce

Djela, a ne riječi

Jusuf Nurkić svojim potezom oduševio Tuzlu, ali i cijelu BiH i pokazao da ima veliko srce

E. Čaušević

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić često javno priča o tome koliko je nezadovoljan situacijom u Bosni i Hercegovini.

Nurkić je nakon nastupa na Eurobasketu "otvorio dušu" za bh. medije i govorio je koliko je razočaran što država nije osigurala ni normalne uslove za naše košarkaše koji su u odličnom izdanju predstavljali BiH u Kelnu.

Košarkaš Portlanda čak je poručio da je spreman da preuzme funkciju predsjednika Savez i sve ostalo što je potrebno, te da nijednoj selekciji neće faliti ništa i da će imati normalne uslove svaki put kada su u dresu BiH.

Nurkić često javno govori o tome koliko je nezadovoljan situacijom u BiH i što svoj narod gleda kako trpi mnoge stvari posljednjih godina i nije mu bio problem to u lice reći nekim ljudima.

Također, da i dalje brine o svojim sugrađanima Nurkić je još jednom pokazao potezom koji je oduševio Tuzlu.

Naime, u Tuzli je počela nedavno izgradnja novog košarkaškog terena i počelo se pričati da je upravo Nurkić glavni "krivac" za to i da je on odlučio sve to finansirati.

Oglasi

Nakon što se se špekulacije proširile po društvenim mrežama odlučio je da se oglasi i naš košarkaš koji je potvrdio da je zaista on taj koji finansira izgradnju novog košarkaškog terena u Tuzli.

Nurkić često pomaže narodu u BiH koliko god može, ali ne voli previše javno da priča o tome.

Izgradnja terena je odavno počela i Nurkić nije govorio o tome, ali nakon što se se pojavile špekulacije odlučio je priznati da je on taj koji je odlučio sve to da finansira.

Također, Nurkić je boravio i u Ruandi gdje je pokazao još jednom da ima veliko srce. On je finansirao izgradnju košarkaškog terena u dvije škole koji će djeci koji pohađaju to škole itekako značiti.

Top Komentari

pitariistok
Samo nemoj nikome davati keš,nego pravi ovako ovo i slicne infrastrukturne projekte...nasi ljudi jel vide lovu i da nekoga mogu "odraditi" ode sve u pm.
4 0
SarajFK
E to se zove ZMAJ. Svi ostali nasi sportisti su samo mali miševi naspram velikoga Juke!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi