Kada je Nole čuo 'Crne kose', Hanka je odmah morala put Visokog: Rekla sam mu 'blago tvojoj majci'

Hanka Paldum govorila za SportSport.ba

Kada je Nole čuo 'Crne kose', Hanka je odmah morala put Visokog: Rekla sam mu 'blago tvojoj majci' · Intervju

Prelijep ljetni dan 15. jula 2020. godine u Visokom učinili su posebnim svojim prisustvom Novak Đoković i Hanka Paldum. Maleno mjesto nadomak Sarajeva bilo je centar regiona tog julskog popodneva, a jedan od najzaslužnijih za susret je Semir Osmanagić, osnivač fondacije 'Arheološki park Bosanska piramida Sunca'. 

Osmanagić je na visočke piramide uspio dovesti najveću facu do sada - ni manje, ni više nego prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Đoković je bio toliko oduševljen ljepotama Visokog da je ovo mjesto želio posjetiti i drugi put tokom boravka u BiH, a tom prilikom pridružila mu se i slavna bh. pjevačica uz čije pjesme Nole uživa gotovo svaki put kada slavi neku pobjedu ili pehar.

Legendarna Hanka tim povodom govorila je za portal SportSport.ba i o Novaku imala samo riječi hvale.

Za početak nas je interesovalo kako je došlo do susreta.

"Ja sam sa Semirom inače dobar prijatelj. Često se čujemo. Kada sam čula da je Novak došao posjetiti piramide, poslala sam Semiru poruku podrške. Kazala sam mu da se njegov dugogodišnji trud isplatio i da je ovo na neki način njegov trijumf. Mi u BiH inače uvijek pokušavamo tražiti ljudima mahane prije nego ih pohvaliti, a mislim da je Semir ovog puta zasužio sve pohvale. Poslala sam mu poruku u tom smislu, a on je to prenio Novaku. Spomenuo mu je moju pjesmu 'Crne kose raspletene bujne', pa su se njih dvojica dogovila da me pozovu. Ne znam ko je to predložio, nije ni važno, a ja sam se naravno rado odazvala pozivu", kaže Hanka.

"Za mene je golema stvar kada dođe jedan tako velik čovjek, jedna gromada, u našu BiH".

Dalje naša slavna pjevačica priča o utiscima o Novaku. Kaže kako joj je sada jasno zašto je on toliko uspješan.

"Kroz druženje s njim shvatila sam da Novak nije slučajno toliko uspješan. On je jedna tako divna i skromna duša. Samo sam mu rekla 'blago majci koja te je rodila i ženi koja te ima'.

Dodaje kako je i ranije pratila Đokovićeve nastupe te da će to raditi i u buduće.

Internetom je još davne 2010. godine kružio video na kojem Đoković pjeva pjesmu 'Crne kose'. Njegiva ljubav prema toj pjesmi nije nse promijenila ni u godinama koje su dolazile pa je većinu velikih pobjeda slavio upravo uz taj hit.

"Znam da on uvijek pjeva tu pjesmu kada god slavi neku pobjedu ili trofej poslije turnira", kaže Hanka za kraj.

U nastavku možete pogledati kako je Nole prije 10 godina otpjevao jedan od najpoznatijih Hankinih hitova koji je, na kraju krajeva, bio jedan od 'krivaca' njihovog susreta u Visokom. Pored toga, pogledajte i kako je to zvučalo prije dva dana. 

Top Komentari

Famoza
kad ce intervju sa Halidom?? i njega slusa Ibrahimovic
10 0
Alen23
Novak je svijetska institucija
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije